Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Ο ΟΜΙΛΟΣ «ΤΙΤΑΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία μία εσπερίδα, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΜΑΔ) που λειτουργεί στους κόλπους της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, με θέμα τις «Επιτυχημένες Πρακτικές Ανάπτυξης Ηγεσίας». Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής κ. Δημ. Μπουραντάς, η σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Αλεξάνδρα Ελευθερίου και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου «Τιτάν» κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.


Ανοίγοντας την εσπερίδα, ο καθηγητής κ. Δ.Μπουραντάς, που διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογράμμισε ότι «πρόοδος χωρίς αλλαγή δεν υπάρχει. Για να επιτευχθεί όμως η αλλαγή, οι ηγέτες πρέπει να γνωρίζουν να κερδίζουν τους ανθρώπους, ώστε οι τελευταίοι να τους ακολουθούν». Επίσης, ο καθηγητής κ.Δ.Μπουραντάς αναφέρθηκε στην ανάγκη οι ηγέτες να είναι φορείς δημιουργίας αξιών σε μία κοινωνία, αλλά, για να πετύχουν στο έργο τους, πρέπει να μπορούν να θέτουν ερωτήματα, να διαθέτουν φρόνηση και να διέπονται από ηθικό ορθολογισμό. Καταλήγοντας, ο ομιλητής, με σαφή φιλοσοφική προδιάθεση, μίλησε για την μοναξιά και την μοναδικότητα και είπε ότι «χωρίς μοναξιά, καμμία σοβαρή δουλειά δεν μπορεί να γίνει».
Από την πλευρά της, η κ. Αλεξάνδρα Ελευθερίου αναφέρθηκε στον ρόλο που τα ταλέντα παίζουν στην εποχή μας και τόνισε πως αδήριτη είναι η ανάγκη, για μία ομάδα που θέλει να πετυχαίνει στόχους και να έχει αποτελέσματα, να μπορεί να ενσωματώνει αξίες.

Ο κ. Δημ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στα λειτουργικά σχήματα και τις διοικητικές πρακτικές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η πολυετής επιτυχημένη πορεία του Ομίλου «Τιτάν», μία εταιρεία που υπήρξε και από τις πρώτες ελληνικές που ανέπτυξαν πολυεθνική δραστηριότητα. Υπογράμμισε ακόμα την ευαισθησία του Ομίλου σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τις προτεραιότητές του σε ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος. Αναφερόμενος σε θέματα ηγεσίας, είπε ότι οι ηγέτες πρέπει να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους και να μπορούν να αφουγκράζονται τάσεις, επιθυμίες και εκδηλώσεις ηγετικών προσόντων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο χορηγός της –η εταιρεία ασφαλιστικών μελετών και ερευνών Hewitt– δια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της κ. Παναγιώτη Ζαμπέλη, απένειμε το βραβείο Top Companies for Leaders 2009 στον Όμιλο «Τιτάν», που κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την όγδοη στον κόσμο σε πετυχημένες πρακτικές ανάδειξης ηγεσίας. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΜΑΔ κ. Μαίρη Γεωργιάδη κα το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας της ΕΕΔΕ κ. Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: