Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ;

του Αθαν. Χ. Παπανδροπουλου

Σύμφωνα με σχόλια και πληροφορίες των γερμανικών μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ), στην διάρκεια επισκέψεώς του στο Βερολίνο ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα ετοιμάζει νόμο με τον οποίον τουρίστες που θα πέφτουν θύματα απεργιών και εκδηλώσεων θα τυγχάνουν αποζημιώσεως!!!

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) κ. Φαίδων Κοτσαμπόπουλος τις θεωρεί απαράδεκτες. «Παρόμοιες δηλώσεις ούτε καθησυχάζουν τον Γερμανό τουρίστα ούτε τιμούν την χώρα», αναφέρει σε δηλωσή του. Απεναντίας, υποστηρίζει, προμηνύουν και άλλες αναταραχές τις επόμενες εβδομάδες και καταδεικνύουν ότι το κράτος –που έχει πλέον παραδοθεί αμαχητί στις βίαιες διαδηλώσεις και τις παράνομες απεργίες– αναζητεί μανιωδώς λύσεις και προτιμάει να αποζημιώνει τα θύματα παρά να φροντίζει για την τήρηση των νόμων.

«Όπως ο Ευρωπαίος επιχειρηματίας δεν κυνηγάει τις επιδοτήσεις, έτσι και ο Ευρωπαίος τουρίστας δεν θέλει αποζημιώσεις. Θέλει να κάνει ήσυχος τις διακοπές του έτσι όπως τις είχε προγραμματίσει και τίποτα παραπάνω. Αν η χώρα δεν είναι σε θέση να τού εξασφαλίσει αυτό, τότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ευνομούμενη χώρα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του DHW, καλώντας τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει στην τάξη πολιτικούς που με τέτοιες δηλώσεις εξευτελίζουν την Ελλάδα, διασύρουν ακόμη περισσότερο το κύρος της διεθνώς και «μάς ενοχλούν και εμποδίζουν την δουλειά που κάνουμε σαν ομογενείς στις χώρες υποδοχής –διότι η εξαγγελία και η προώθηση νόμων είναι το ένα και η εφαρμογή τους το άλλο».

Στις δηλώσεις του κ. Φ. Κοτσαμπόπουλου θα προσθέταμε και κάποιες δικές μας σκέψεις και διαπιστώσεις. Κατ’ αρχήν, πέραν από απαράδεκτες για μιαν ευνομούμενη χώρα, οι υφυπουργικές δηλώσεις είναι και αστείες. Διότι, ουσιαστικά, ο κύριος υφυπουργός προτρέπει τους τουρίστες να μην έλθουν στην Ελλάδα. Ποιος εχέφρων τουρίστας θα αναλάβει το ρίσκο να έλθει στην χώρα μας γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση, επειδή είναι ανίκανη να τού εξασφαλίσει κάποιας ποιότητας διακοπές, θα τον αποζημιώσει για τραμπουκισμούς που ενδεχομένως θα υποστεί από τους εγκάθετους του ΚΚΕ και τους λοιπούς αργόσχολους «συνδικαλιστές», οι οποίοι, επειδή δεν εργάζονται καθόλου, δεν έχουν την ίδια ανάγκη με έναν Γερμανό εργαζόμενο ή συνταξιούχο για διακοπές;

Από την άλλη πλευρά, θα αναρωτηθεί ο αλλοδαπός τουρίστας, μέσα από ποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα αποζημιωθεί στην πλέον γραφειοκρατική και διεφθαρμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως; Και τί ποσόν θα εισπράξει από μία χώρα που είναι δυνητικά υπό πτώχευση; Θα αναρωτηθεί, λοιπόν, μήπως η ελληνική κυβέρνηση τον εξαπατά όπως έκανε και με τα πλαστά στοιχεία που έδινε για τα οικονομικά της στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Επιπροσθέτως, ένα κράτος που δεν εφαρμόζει τους νόμους όταν αυτοί καταλύονται από τις γνωστές κομματικές συμμορίες, γιατί να εφαρμόσει το νόμο που θα έχει ψηφίσει για την αποζημίωση ταλαιπωρηθέντος ξένου τουρίστα; Επίσης, ποιο θα είναι το κόστος για τον ενάγοντα τουρίστα από τα πήγαινε-έλα;

Όλες αυτές οι σκέψεις θα οδηγήσουν, προφανώς, Γερμανούς και άλλους τουρίστες στο ερώτημα κατά πόσον ο κ. Γ. Νικητιάδης τούς θεωρεί ηλίθιους και άρα σε ποιον βαθμό τούς προσβάλλει υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους. Συμπληρωματικά, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι ένα παρόμοιο νομοθέτημα, αν δεν περιλαμβάνει και αποζημιώσεις για Έλληνες τουρίστες που ομηροποιούνται από τους «αγωνιστές», θα έχει διακριτικό χαρακτήρα, συνεπώς θα μπορεί να προσβληθεί στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα.

Κατά τα λοιπά, είναι κατάδηλο από τις δηλώσεις του κυρίου υφυπουργού ότι η κυβέρνηση, όπως προσέφερε γην και ύδωρ στους «εργαζόμενους» στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, σήμερα προσφέρει πρωτοφανή ανοχή στους βιαστές της εννόμου τάξεως, για τον απλό λόγο ότι οι τελευταίοι φέρνουν τις ταυτότητες του ΚΚΕ. Με τον τρόπο αυτό τροφοδοτείται ακόμη περισσότερο η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και άρα μία χώρα επικίνδυνη για επίσκεψη. Εν ολίγοις, ο κύριος υφυπουργός βάζει μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού τουρισμού –ο οποίος είναι και η έσχατη πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας.

Μια πηγή που προσφέρει το 18% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος μας και δίνει εργασία σε πάνω από 700.000 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία δεν πληρώνονται ούτε από κομματικά ταμεία, αλλά ούτε και επιδοτούνται για να μην εργάζονται. Οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο περιμένουν πώς και πώς την τουριστική περίοδο για να εξασφαλίσουν το 60%-70% του ετήσιου εισοδήματός τους. Σε τελευταία δε ανάλυση, οι «αγωνιστές» του ΠΑΜΕ και οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν κάθε τρεις και λίγο αυτούς τιμωρούν. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «αγωνιστές»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: