Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ 20/7/2010

*Αυστηρή κριτική στην επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ασκεί ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής κ. Σωτήρης Τζούμας, που χρημάτισε υπεύθυνος επικοινωνίας του κ. Δημ. Κοντομηνά επί Interamerican και του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Κατά τον κ. Σ.Τζούμα, «η ΝΔ και οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ευθύνη της επικοινωνίας και της εξωστρέφειας του κόμματος προσπάθησαν να βοηθήσουν το κόμμα με παλιομοδίτικες συνταγές. Ενώ όλοι συζητούν ότι το μοντέλο του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, του καθόλα ικανού και άξιου Πάνου Παναγιωτόπουλου, είναι παλαιάς κοπής, όμως κανείς δεν τολμά να το πεί. Επίσης, το γραφείο τύπου του κόμματος λειτουργεί με κανόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι να συνομιλούν ευκολότερα με δημοσιογράφους εφημερίδων που αντιπολιτεύονται σκληρά τη ΝΔ … και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, και να αγνοούν συστηματικά όλους εκείνους που έβαλαν πλάτη για να είναι σήμερα στην ηγεσία του κόμματος ο Αντώνης και να κάθονται στους κομματικούς θώκους, όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι που το μόνο τους επίτευγμα είναι η μόνιμη σχέση τους με την αποτυχία; Αλλιώς, πάντως, μάς τα έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς πριν εκλεγεί και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα … Γιατί άραγε; … Ποιοι θέλουν τον πρόεδρο κλεισμένο μέσα στα τείχη του κόμματος; Το φιάσκο Καραμανλή και τα όσα ακολούθησαν δεν ήταν αρκετά για να πάρουμε τα μαθήματά μας; Κανένας δεν διδάχθηκε από αυτά;».

*Μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, σιγά-σιγά πολλά πράγματα θα έλθουν στην επιφάνεια σχετικά με τις διασυνδέσεις κοινού εγκλήματος και τρομοκρατίας, αλλά και μιας δημοσιογραφίας οχετού με μαφιόζικου τύπου επιχειρηματικά συμφέροντα. Δυστυχώς δε, με αυτή την δυσώδη κατάσταση οι επίσημες Ενώσεις Συντακτών απαξιούν να ασχοληθούν, γιατί προέχει γι αυτές να απεργούν για λόγους συμπαράστασης προς τους δημόσιους υπαλλήλους της ΑΔΕΔΥ. Βαθμιαία έτσι η δημοσιογραφία απαξιώνεται και αντικαθίσταται από μία παρεοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει την προς τα κάτω ισοπεδωτική της λογική.

*Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ένας εκ των μετόχων του blog «Troktiko» φέρεται να είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Δημ. Κοντομηνάς.

*Για μιαν ακόμη φορά, αδιόρθωτοι «αναλυτές» προσπαθούν να πείσουν ότι το παρακράτος (ποιου χρώματος, άραγε;) είναι αυτό που δολοφόνησε τον άτυχο Σωκράτη Γκιόλια. Και αν είναι έτσι, γιατί οι «αναλυτές» δεν μάς λένε για ποιον λόγο; Μήπως αυτή η φιλολογία θέλει άλλα πράγματα να καλύψει; Πράγματα σχετικά με την δολοφονική ιδεολογία που καλλιεργούν στην χώρα μας κάποιες γνωστές και μη εξαιρετέες «προοδευτικές» παρατάξεις;

Και δύο ερωτήματα: Αν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι σας στις 5.30 το πρωί για να σάς πει ότι κλέβουν το αυτοκίνητό σας, θα τον ακολουθήσετε χωρίς να ρωτήσετε ποιος είναι και από πού ξέρει ότι το αυτοκίνητο είναι δικό σας; Και αν σάς είπε ότι είναι αστυνομικός, γιατί σάς ειδοποιεί ότι κλέβουν το αυτοκίνητό σας και δεν συλλαμβάνει πρώτα τον κλέφτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: