Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ ΤΗΝ «ΣΕΧΤΑ»

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα κατά μέρος. Ας πάψουν να μάς ζαλίζουν με κενολογίες και λοιπές μπουρδολογίες. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, στα πρώτα της δολοφονικά βήματα, έγινε όχι μόνον αποδεκτή, αλλά εμμέσως πλην σαφώς βρήκε και πλήρη ιδεολογική κάλυψη. Αρκεί οι δολοφονημένοι από τους τρομοκρατικούς αλήτες της 17 Νοέμβρη να ήσαν Αμερικανοί ή επιχειρηματίες, και τα «προοδευτικά» φύλλα μόνον που δεν έγραφαν «καλά να πάθουν».

Αυτό το έκαναν, όμως, όταν η ισλαμική κτηνωδία, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, κτύπησε τους Δίδυμους Πύργους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τί εγράφη τότε από τους «προοδευτικούς» κονδυλοφόρους στον ελληνικό τύπο είναι άνευ προηγουμένου. Το μόνο που δεν ειπώθηκε είναι ότι η τρομοκρατία ήταν «ευλογία Θεού», όπως πιστεύουν οι ισλαμιστές δολοφόνοι. Εξάλλου, ορισμένα απίστευτα σε κυνισμό, τύφλωση, αντιδυτικό μίσος και πνευματική εξαχρείωση κείμενα της εποχής εκείνης τα παρουσίασε σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο του με τίτλο «Καλά Να Πάθουν» ο Μανώλης Βασιλάκης. Όμως, το βιβλίο του ενταφιάσθηκε από τους ιδεολογικούς λογοκριτές και τρομοκράτες, που ήσαν και οι καλύτεροι συνήγοροι της τυφλής βίας.

Αυτοί οι ιδεολογικοί τρομοκράτες, τα 35 τελευταία χρόνια, έχουν εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα ολοκληρωτικό σύστημα που συνίσταται στην καταστολή κάθε ιδέας που αντίκειται στην κυρίαρχη ιδεολογία: αυτήν του κρατισμού, του αντιφιλελευθερισμού και της δημοκρατικής συνείδησης. Οι φορείς της φιλελεύθερης και δημοκρατικής αντίληψης για την κοινωνία αποκαλούνται φασίστες, καπιταλιστές, νεοφιλελεύθεροι και άλλα παρόμοια. Πρόκειται για επίθετα εντελώς άσχετα με την πραγματικότητα, τα οποία όμως αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν τους φορείς των ιδεών της ανοικτής κοινωνίας –μια ανοικτή κοινωνία από την οποία οι ιδεολογικοί τρομοκράτες και λογοκριτές θησαυρίζουν πουλώντας φούμαρα στην πλέμπα, δηλαδή στους απλούς πολίτες, τους οποίους όμως περιφρονούν βαθύτατα.

Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, οι «προοδευτικοί» λογοκριτές έστησαν μία απίθανη επιχείρηση πωλήσεων «προόδου» από την οποία, μεταξύ άλλων, αποκομίζουν απίστευτα εκατομμύρια ευρώ, πουλώντας «τρομολαγνεία», αντιφιλελευθερισμό,και πολλούς τόνους κοινωνικού σκοταδισμού. Επίσης, όλο αυτό το κύκλωμα των πωλητών «προόδου», συνεπικουρούμενο και από κάποιους επιχειρηματίες, έχει δημιουργήσει ένα παρεοκρατικό καθεστώς στο οποίο συμμετέχουν και κάποιοι απίθανοι πολιτικοί-γελωτοποιοί. Και το καθεστώς αυτό δεν έχει άλλην επιδίωξη από αυτήν του ρυθμιστού των πολιτικών και άλλων εξελίξεων στην χώρα, αλλά με γνώμονα την προς τα κάτω ισοπέδωση.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, στην ελληνική κοινωνία αναπτύχθηκαν νέες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις οι οποίες συνδέονται στενά με το κοινό έγκλημα και, με προμετωπίδα την «πρόοδο», την «επανάσταση» και άλλα κουραφέξαλα, ηδονίζονται σήμερα δολοφονώντας και βιάζοντας την δημοκρατία. Με άλλα λόγια, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, οι πωλητές «προόδου» εξέθρεψαν ένα βίαιο, τυφλό και καλά οργανωμένο στον υπόκοσμο τέρας, το οποίο απειλεί πλέον και τους ίδιους τους εμπνευστές του. Με αφετηρία την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου και με δεδομένη την αδυναμία μιας ανεπαρκούς αστυνομίας, αναπτύχθηκε στην χώρα –με την ανοχή της κοινωνίας– ένας συνολικός χουλιγκανισμός, για τον οποίον η ένοπλη βία τείνει να γίνει το ορεκτικό για άλλες περαιτέρω εξελίξεις.

Παρόλα αυτά, αδιόρθωτοι όπως πάντα, οι πωλητές «προόδου» προσπαθούν να πείσουν ότι οι «Σέχτες» και οι λοιποί «Επαναστατικοί Αγώνες» απαρτίζονται από «απελπισμένους» λόγω «νεοφιλελευθερισμού». Δεν μάς λένε όμως όλοι αυτοί οι «απελπισμένοι» τί έσοδα έχουν από εμπορία ναρκωτικών, ληστείες και κλοπές δημόσιου υλικού;

Μια άλλη διάσταση της λογοκρισίας που επικρατεί στην χώρα μας και έχει επιβληθεί από οτυς πωλητές «προόδου» είναι η επιλεκτική καπηλεία δολοφονημένων αθώων. Για παράδειγμα, ενώ επιδιώκεται η «θρυλοποίηση» του Αλ. Γρηγορόπουλου ως κίνητρο για λεηλασίες και δολοφονίες αθώων, ούτε μία λέξη δεν γράφεται και δεν λέγεται για τους δολοφονηθέντες από τους τραμπούκους στην τράπεζα Marfin. Ο μόνος που πρόσφατα ανεφέρθηκε σε αυτούς ήταν ο κ. Γιάννης Μαρίνος, που έγραψε στο Βήμα της Κυριακής της 4ης Ιουλίου:

«Παρακαλώ, ας καταγραφούν στην μνήμη μας, μαζί με του Γιώργου Βασιλάκη, και τα ονόματα των Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη. Αυτοί οι τρεις νεκροί συνάνθρωποί μας και το ανώνυμο έμβρυο δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, όχι μόνο από τους πάντα παραμένοντες άγνωστους εμπρηστές, κουκουλοφόρους ή μη, αλλά και από πολλούς παρελαύνοντες έξω από το φλεγόμενο τραπεζικό κατάστημα που όχι μόνο δεν προσπάθησαν να τους σώσουν, αλλά ορισμένοι χασκογελούσαν κιόλας πιστεύοντας ότι καλά έπαθαν τα θύματα εφόσον δεν απεργούσαν. Αυτοί οι τελευταίοι άλλωστε είναι το μείζον πρόβλημα: η αδιαφορία τους για τα καθημερινά διαπραττόμενα εγκλήματα από τους ακροαριστερούς και αντιεξουσιαστές. Σοβαρότερο πρόβλημα είναι η παραίτηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας από ηθικές αξίες, από τον στοιχειώδη ανθρωπισμό, από τον σεβασμό και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος που προϋποθέτουν κατά το Σύνταγμα την απαιτούμενη ενεργοποίηση του πατριωτισμού των ελλήνων πολιτών. Πατριωτισμός; Τί είναι αυτό, θα ρωτούσαν κάποιοι ειρωνικά».

Και κατέληξε ο κ. Γ.Μαρίνος: «Η σταθερή προβολή του ονόματος του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που σκοτώθηκε ή δολοφονήθηκε (δεν απεφάνθη ακόμη το Δικαστήριο), φοβούμαι ότι οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε θύμα σφαίρας από όπλο αστυνομικού και όχι τόσο επειδή επρόκειτο για έναν ανήλικο μαθητή. Αλλιώς, κατά μείζονα λόγο θα έπρεπε να θυμόμαστε και το όνομα του μικρού Αφγανού Χαμιντουλά Νατζαφί, ο οποίος φονεύθηκε από βόμβα τρομοκρατών και για τον άδικο χαμό του οποίου δεν είδα καμμία αυθόρμητη διαδήλωση από την επιλεκτικά ευαίσθητη νεολαία μας. Ούτε φυσικά για τους τρεις πυρποληθέντες».

Τέτοιες εκδηλώσεις τις απαγορεύουν οι έμποροι «προόδου» και οι συνένοχοί τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: