Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Η ΚΟΛΤΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Στο Φαρ-Ουέστ, οι «fast gun» αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον κοιτώντας τον στα μάτια και όποιος τραβούσε πιο γρήγορα το κολτ κέρδιζε να μείνει ζωντανός. Αυτός ήταν ένας άγραφος κανόνας. Τον παρέβη αυτός που σκότωσε πισώπλατα τον Τζέσε Τζέημς, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ τα τριάκοντα αργύριά του. Είχε οικτρό τέλος, αυτό των δειλών υπανθρώπων.

Η Ελλάδα δεν είναι όμως Φαρ-Ουέστ. Εδώ οι θρασύδειλοι όχι μόνον δολοφονούν πισώπλατα και είναι και πολλοί για να το κάνουν, αλλά πανηγυρίζουν κιόλας. Ιδού λοιπόν τί εγράφη στο μπλογκ Indymedia των εμπόρων «προόδου» και «επαναστάσεως» μετά την θρασύδειλη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια:

«Στην έκρηξη βόμβας στα χέρια του μικρού Αφγανού είχες βγάλει σε ελάχιστο χρόνο τα συμπεράσματά σου και καταδίκαζες τους ΣΠΦ, τους αποκαλούσες ψευτοεπαναστάτες, χεσ… , άνανδρους, δολοφόνους. Όταν συλλήφθηκαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, πανηγύριζες και μιλούσες με απαξιωτικά λόγια για αυτούς. Σχολίαζες την εμφάνιση μιας εγκύου γυναίκας και τη χλεύαζες. Σχολίαζες τα πρόσωπα και την εμφάνιση των άλλων μελών ενώ είχαν πρηστεί από τα χτυπήματα των αστυνομικών. Στους νεκρούς της Marfin καταδίκασες όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο χωρίς στοιχεία. Ε, ΠΑΡΤΑΑΑ ΤΩΡΑ!». Έτσι «υποδέχθηκε» ο ανώνυμος συγγραφέας την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Δανειζόμαστε στην συνέχεια από άρθρο του κ. Γιάννη Μαρίνου στο Βήμα της 15ης Ιουλίου, την λίστα των αθώων θυμάτων των εμπόρων «προόδου» και «επαναστάσεως» και των εκτελεστών τους:

«*Στην Επαναστατική Μαχητική Αριστερά οφείλεται ο τραυματισμός 39 επιβατών λεωφορείου από έκρηξη βόμβας(31.10.1985)

*Από την Επαναστατική Αλληλεγγύη δολοφονήθηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος (12.2.1990)

*Από τους Επαναστατικούς Πυρήνες δολοφονήθηκε η υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας Βιργινία Κωνσταντίνου, ενώ τραυματίστηκε 30χρονος συνάδελφός της

*Στο υπό εξάρθρωση(;) Επαναστατικό Αγώνα οφείλεται ο τραυματισμός τριών διερχομένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος (12.12.2005)

»Ο κατάλογος καταλήγει με τα ονόματα των δολοφονηθέντων αστυνομικών από τους αριστερούς τρομοκράτες δολοφόνους –διότι αριστεροί δηλώνουν όλοι αυτοί οι μανιακοί εξολοθρευτές, πράγμα που επιμελώς αποσιωπάται:

-Ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, φρουρός σε υποκατάστημα της Εθνικής στα Πετράλωνα, δολοφονήθηκε από την 17Ν (24.12.1984).

-Οι αρχιφύλακες Βασίλειος Μπούρας και Γεώργιος Γεωργίου και ο ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Δουγένης τραυματίστηκαν θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με μέλη της Αντικρατικής Πάλης, όπου πρόλαβαν αμυνόμενοι να σκοτώσουν τον διάσημο «ήρωα» των τρομοκρατών Χρ. Τσουτσουβή (15.5.1985).

-Ο αρχιφύλακας Νικόλαος Γεωργακόπουλος τραυματίστηκε θανάσιμα σε υπηρεσιακό λεωφορείο από έκρηξη βόμβας που πυροδότησε η 17Ν (26.11.1985)

-Ο υπαστυνόμος Β’ Νικόλαος Τσιμπούρας δολοφονήθηκε εν υπηρεσία (2.2.1991)

-Ο αρχιφύλακας Ιωάννης Βάρης έχασε την ζωή του σε υπηρεσιακό λεωφορείο από αντιαρματικό βλήμα που εκτόξευσε η 17Ν

-Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει η οργάνωση ΕΛΑ (19.9.1994)

-Ο αστυφύλακας Κωνσταντίνος Ζάμπαλας δολοφονήθηκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων (7.11.1994)

-Ο ανθυπαστυνόμος Αναστάσιος Μηζύθρας δολοφονήθηκε από αγνώστους μασκοφόρους στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Τιφλίδα της Γεωργίας

-Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης, σκοπός στην οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρεταννικής πρεσβείας, δολοφονήθηκε από αγνώστους τρομοκράτες με πυροβόλο όπλο

-Ο αρχιφύλακας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας δολοφονήθηκε στα Άνω Πατήσια, ενώ φρουρούσε την οικία υπό προστασία μάρτυρος

-Την Πέμπτη 24.6.2010 δολοφονήθηκε από βόμβα στο γραφείο του ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Βασιλάκης.

»Κατάλογο των πολυάριθμων τραυματιών αστυνομικών, πολλοί εκ των οποίων έμειναν δια βίου ανάπηροι, δεν μπόρεσα να ανεύρω. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι δεν θυμόμαστε σχεδόν κανένα από τα ονόματα αυτά. Ουδείς μάς τα υπενθυμίζει, κανένας δεν τα τιμά και η κοινωνία μας έχει συνηθίσει να ανέχεται, ή και ενίοτε να επικροτεί, την τρομοκρατική δραστηριότητα των δήθεν κοινωνικών επαναστατών ή τιμωρών της νόμιμης βίας, που ισχύει σε κάθε κράτος ως ασπίδα προστασίας και ειρηνικής διαβίωσης των ανθρώπων στις σύγχρονες κοινωνίες. Και θα καταλήξω υπενθυμίζοντας και πάλι τα ονόματα των τριών αθώων θυμάτων στην Marfin (Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Επαμεινώνδας Τσάκαλης). Για την δικαίωσή τους αναμένουμε τα ταυτοποιηθούν τουλάχιστον οι δολοφόνοι τους».

Αυτά γράφει ο κ. Γιάννης Μαρίνος και πολύ φοβούμεθα ότι, υπό καθεστώς λογοκρισίας των κολτ, θα περιμένουμε όλοι πολύ καιρό την ταυτοποίηση των δολοφόνων. Αλλά και αυτό αν συμβεί, οι «προοδευτικές» δυνάμεις θα είναι δίπλα τους στα δικαστήρια. Προόδος γαρ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: