Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΕ

Με την παρουσία πλήθους στελεχών επιχειρήσεων επιχειρηματιών και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Κάνοντας τον ετήσιο απολογισμό ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος υπογράμμισε το ρόλο της ΕΕΔΕ στην επιμόρφωση και εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στη σημερινή δύσκολη φάση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ αναφέρθηκε και στη δραστηριότητα των Ινστιτούτων της Εταιρίας και στον νεοϊδρυθέντα Τομέα Ηγεσίας, τονίζοντας ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία της εταιρίας έχει στόχο να καλύψει καινοτόμες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού επιχειρείν.

Κλείνοντας τη συνέλευση, ο κ. Λαμπρινόπουλος τόνισε πως οι άριστες πρακτικές πρέπει να είναι οδηγός όλων μας. Πρέπει να έχουμε αυτογνωσία, να κάνουμε συνεχή αυτοκριτική και να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το Παιγνίδι της Ανταγωνιστικότητας το κερδίζουν οι Εργαζόμενοι, τα Στελέχη και οι Επιχειρηματίες, ποτέ το Κράτος. Είπε ακόμα, ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ, πως στο πλαίσιο της νέας πολύπλοκης πραγματικότητας, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν όλους τους συντελεστές της ελληνικής οικονομίας είναι η αλλαγή νοοτροπίας που επικρατεί τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες, σχετικά με την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, τη γρήγορη προσαρμογή τους στις αλλαγές και στη δέσμευση για βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους. Αναφέρθηκε, δε στον αγώνα που κάνει η ΕΕΔΕ τα τελευταία δύο χρόνια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι έχει μαζί της στον αγώνα αυτό όλους εκείνους τους οργανισμούς, με τους οποίους έχει υπογράψει Μνημόνια Συναντίληψης και Συνεργασίας.

Για το κείμενο της ομιλίας του μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.eede.gr/OMILIA_PROEDROU_EEDE_LAMBRINOPOULOU.doc

Κύριος ομιλητής στη Γενική Συνέλευσης της ΕΕΔΕ ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στην ομιλία του προσδιόρισε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του δεν εψήφισε τον μηχανισμό στήριξης στην τελευταία κοινοβουλευτική διαδικασία πλην όμως υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Για το κείμενο της ομιλίας του μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.eede.gr/OMILIA_PROEDROU_ND_SAMARA_GS_EEDE.doc

Η Γενική Συνέλευση της ΕΕΔΕ πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Γκορτζή, Γενικός Γραμματέας ήταν ο κ. Χρήστος Μακέδος και έφοροι η κ. Μαρία-Χριστίνα Μίρκιν και ο κ. Μιχάλης Κανδαράκης.

Προλόγισε τη Γενική Συνέλευση, ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χάρης Παμπούκης ο οποίος είπε πως κύριο μέλημα της σημερινής κυβέρνησης πέρα από τη δημοσιονομική εξυγίανση είναι η δημιουργία πνεύματος ευνοϊκού προς την επιχειρηματικότητα με έμφαση σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη, οι νέες τεχνολογίες και οι δραστηριότητες σε τομείς που υποβοηθούν τη γνώση. Ο κ. Χ. Παμπούκης κάλεσε τα μέλη της ΕΕΔΕ αλλά και όλους τους Έλληνες μάνατζερ να συστρατευθούν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια η οποία όπως είπε θα απαιτεί κόπους και θυσίες αλλά τελικό στόχο θα έχει την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή.

Για το κείμενο της ομιλίας του μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
http://www.eede.gr/OMILIA_YPOURGOU_PAMPOUKI_GS_EEDE.doc

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) την οποία παρέλαβε ο νυν πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος καθώς και στο Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία παρέλαβε επίσης ο νυν πρόεδρος του Δικτύου κ. Νίκος Αναλυτής για την συμβολή τους στην ανάπτυξη της ελληνική οικονομίας και κοινωνίας. Επίσης τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ κ. Νίκη Μπούμη και Τάκης Ζαφειρόπουλος για την πολυετή συνεισφορά τους στην υλοποίηση του έργου της ΕΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: