Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ…

Επιτέλους, με την διαγραφή του Θόδωρου Σκυλακάκη, τελευταίου των φιλελεύθερων Μοϊκανών της πιο αρτηριοσκληρωτικής συντηρητικής δεξιάς στην Ευρώπη, οι θεματοφύλακες ενός νέο-συντηρητισμού έχουν πλέον το πεδίο ελεύθερο. Γιατί, όμως;

Η απάντηση είναι απλή. Για να σώσουν ένα άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από την γρήγορη και πλήρη κατάρρευσή του. Κυρίως δε για να σωθεί το σύστημα χωρίς να υποχρεωθεί να προχωρήσει στις βαθειές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και οι οποίες συνίστανται πρωτίστως στο γκρέμισμα της ελληνικής μεταπολεμικής φαυλοκρατίας.

Βασική προϋποθεση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι να «βγουν από τη μέση» όλοι αυτοί οι Έλληνες που θέλουν μία οικουμενική Ελλάδα, σύγχρονη, δημοκρατική, σεβόμενη το κράτος δικαίου και απαλλαγμένη από τον εσμό των συντεχνιών, των χειροκροτητών, των διαφόρων πολιτικών ιζημάτων. Οι Έλληνες που θέλουν μια τέτοια Ελλάδα είναι ενοχλητικοί. Πολύ ενοχλητικοί. Είναι κοσμοπολίτες, προοδευτικοί, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς να ανήκουν στον σταλινικό μικρόκοσμο• είναι ανοικτοί στην πρόοδο. Είναι, δηλαδή, ικανοί να αρθρώσουν έναν λόγο πέραν της βλακείας.

Αυτή η Ελλάδα τελειώνει. Το τί θα προκύψει, θα μάς το πουν οι πολιτικοί φεουδάρχες που κυβερνούν.

Σημειώστε ότι, με βάση τις δηλώσεις πόθεν έσχες μόνον του 2008, 12 πρωθυπουργοί, υπουργοί και υφυπουργοί δήλωσαν περιουσία 409 ακίνητα, 8 εκατ. ευρώ καταθέσεις, 60.000 στρέμματα οικόπεδα και 522.000 μετοχές. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 52 ετών. Οι περισσότεροι, πέραν της πολιτικής, δεν εργάστηκαν ΠΟΤΕ. Το ποιος είναι ο ελληνικός καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο …θα μάς το πουν οι αντίστοιχοι φεουδάρχες της TV –αυτοί που συνθέτουν την γενιά των 700.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: