Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ 14/9/2010

*Με την προσχώρηση του κ. Τάσου Αβραντίνη στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Καμίνη για το δημαρχιακό αξίωμα στην Αθήνα, εκτιμάται ότι σημαντικό ποσοστό της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα ταχθεί και αυτό υπέρ του έγκριτου νομικού. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τ. Αβραντίνης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Δράσης, στην οποία είναι γενικός γραμματέας. Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι και ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπήρξε και αυτός ιδρυτικό μέλος της Δράσης, τότε η προσέγγιση του Κινήματος με τον φιλελεύθερο χώρο κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική. Δεν αποκλείεται δε, μετά τις δημοτικές εκλογές, να οδηγήσει και σε ευρύτερες πολιτικές ανακατατάξεις. Διότι στον ίδιο χώρο ανήκει και ο κ. Πέτρος Τατούλης, υποψήφιος στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

*Επίκειται συνεργασία του οικονομικού τηλεοπτικού καναλιού Sbc του κ. Ηλία Κοπανίτσα με το Κανάλι 10 που ανήκει σοτυς κ.κ. Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη. Πιθανότατα δε το Sbc θα αρχίσει τις εκπομπές του την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

*Δυσαρέσκεια επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασήμαντη αναφορά του κ. Γ.Α.Παπανδρέου στην Ευρώπη στην διάρκεια της ομιλίας του στην 75η ΔΕΘ. Όπως μάς είπαν ευρωπαϊκοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός μπορούσε να μιλήσει για την Έκθεση «Ευρώπη 2020» η οποία δόθηκε πριν λίγες ημέρες στην δημοσιότητα και είναι όντως ένα πολύ σημαντικό κείμενο για το μέλλον της Ένωσης.

*Πλήρως αρνητικό στους κόλπους της ΕΕ είναι το κλίμα και για την Νέα Δημοκρατία, η οποία από πολλούς κοινοτικούς αξιωματούχους θεωρείται ότι φέρει σοβαρές ευθύνες για την σημερινή οξύτατη κρίση της ελληνικής οικονομίας.

*Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου έδωσε ώθηση στην κερδοφορία της Adidas το δεύτερο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη της σκαρφάλωσαν στα 126 εκατ. ευρώ, από 9 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδά της ενισχύθηκαν 18,7%, στα 2,92 δισεκατ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους αναμένει κέρδη 2,50 ευρώ έως 2,82 ευρώ ανά μετοχή.
*Αρκετοί οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι, αν οι ευρωπαίοι καταναλωτές δεν αρχίσουν να δαπανούν περισσότερα, η στηριζόμενη στις εξαγωγές ανάκαμψη θα χάσει την ορμή της. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Ο σύνθετος δείκτης για την δραστηριότητα στην μεταποίηση και τις υπηρεσίες αυξήθηκε τον Ιούλιο στις 55,7 μονάδες, από 56 τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: