Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PHILOXENIA 2011

Ξεκίνησε η διαδικασία προσέλκυσης ξένων τουριστικών πρακτόρων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, PHILOXENIA, η οποία διοργανώνεται φέτος για 27η φορά από τη HELEXPO, στο χρονικό διάστημα 18-20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης,

Για το σκοπό αυτό εκπρόσωπος της PHILOXENIA βρέθηκε στη Σόφια, σε σχετική εκδήλωση, που οργάνωσε η ΗΕLEXPO με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Respond On Demand και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Σόφιας και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε στους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής χώρας, το πρόγραμμα των Hosted Buyers, που θα υλοποιήσει και φέτος η HELEXPO, αλλά και οι δυνατότητες προβολής της Βουλγαρίας και των τουριστικών προορισμών της στην Ελλάδα.

Ακόμη η PHILOXENIA συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση τουρισμού EMITT, στην Κωνσταντινούπολη. Στο πλαίσιο της παρουσίας στην EMITT, ενημερώθηκαν οι τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας, καθώς και άλλων χωρών, για τις ευκαιρίες της φετινής διοργάνωσης, αλλά και τη δυνατότητα ένταξης τους στο πρόγραμμα φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες της PHILOXENIA 2011.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους και άλλων κρατικών συμμετοχών στην EMITT για την προώθηση του προορισμού τους στην PHILOXENIA 2011, αλλά και στη SUMMER HOLIDAYS EXPO τον ερχόμενο Μάιο στην Αθήνα.

Συμπερασματικά, τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην Τουρκία, το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε για συμμετοχή στην PHILOXENIA 2011, ήταν έντονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: