Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΑ

*Σοβαρές καταγγελίες για το εργασιακό καθεστώς στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ποντίκι» του Αντώνη Δελατόλλα κάνει ο συνάδελφος Νίκος Ρούσσης, που ύστερα από 27 χρόνια απολύθηκε από το έντυπο, για την ώρα χωρίς αποζημίωση. Ο Ν.Ρούσσης κατηγορεί τον Αντ.Δελατόλλα, κουμπάρο του Θοδ. Ρουσόπουλου, για περίεργες μεθοδεύσεις εις βάρος των συνεργατών του εντύπου και για εξίσου περίεργο πλουτισμό. Ζητά έτσι την άμεση επέμβαση του ΣΔΟΕ και τονίζει ότι η βίλα του Αντ. Δελατόλλα στην Τήνο δεν δικαιολογείται από τα έσοδα του ιδιοκτήτη της…

*Για λόγους που εύκολα αντιλαμβάνεται κάθε εχέφρων πολίτης, αναπαράγουμε την δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόϊκα:

«Οι δημαγωγοί του μπαλκονιού και του πεζοδρομίου συμπεριφέρονται σαν να θέλουν να οδηγήσουν τον τόπο κατευθείαν στον γκρεμό –στην πτώχευση. Διευκολύνουν έτσι, από ανευθυνότητα, ιδεοληψία ή ιδιοτέλεια, εκείνα τα συμφέροντα –εκτός, ίσως και εντός Ελλάδος– που στοιχηματίζουν στην χρεοκοπία της χώρας μας για να την εξαγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή. Δεν πείθει το μένος όλων εκείνων οι οποίοι παριστάνουν ότι αγωνίζονται για να … απελευθερώσουν την πατρίδα από δήθεν ξένη κατοχή. Απύθμενη η ιδιοτέλεια και η υποκρισία τους! Λες και εξαρτάται από τους ξένους αν θα ορθοποδήσουμε ή θα χρεοκοπήσουμε. Δικά μας είναι τα προβλήματα, δική μας και η ευθύνη αντιμετώπισής τους. Ούτε η ΕΕ ούτε το ΔΝΤ, ούτε κανείς θα μας σώσει, τελικά, κόντρα στην θέλησή μας. Η σκληρή και άδικη για τους πολλούς πραγματικότητα που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με υποκριτικές κραυγές. Ευτυχώς, η σιωπηλή κοινωνική πλειοψηφία θέλει να επιβιώσει και όχι να αυτοκτονήσει συλλογικά. Ο τόπος, όμως, βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού. Η ανευθυνότητα έχει τεράστιο κόστος και η δημαγωγία όρια. Πρέπει να αντισταθούμε σε όσους αντιστέκονται με άλλοθι το Μνημόνιο στις αναγκαίες αλλαγές, αν θέλουμε οι θυσίες των πολιτών να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να παραμείνει χώρα ευρωπαϊκή, αλλά και εθνικά αξιοπρεπής».

*Την προεδρία της διεθνούς οργάνωσης ΕΒΕΝ ανέλαβε ο κ. Αντώνης Γκορτζής, ο οποίος είναι και ιδρυτής του ελληνικού της τμήματος. Η ΕΒΕΝ ασχολείται με την προώθηση των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της επιχειρηματικής ηθικής.

*Η πτώση κάποιων αραβικών καθεστώτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα αντιδυτικών και αντισημιτικών μέσων. Επίσης, προβλήματα θα υπάρξουν και με κάποιες επενδύσεις της κυρίας Μουμπάρακ στην χώρα μας –η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, διατηρεί την βρεταννική υπηκοότητά της, όπως εξάλλου και οι γυιοί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: