Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΑ

*Η κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, δικηγόρος και αντιπρόεδρος της οργάνωσης προστασίας του καταναλωτή ΕΚΠΟΙΖΩ, είναι σύζυγος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Σουράκου, ο οποίος ετοιμάζει νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΕΚΠΟΙΖΩ. Όσο για την τελευταία, που θα αναλάβει και καθήκοντα κυνηγού καρτέλ, χρηματοδοτείται πλουσιοπάροχα από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

*Ανοδική πορεία ακολουθεί η «Δημοκρατική Συμμαχία», με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ελπίζει σε ένα καλό σκορ όποτε γίνουν βουλευτικές εκλογές. Το γεγονός αυτό προβληματίζει την ΝΔ του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, βλέποντας να χάνει έδαφος στο κέντρο, είναι σαφές ότι θα στρέφεται προς πιο συντηρητικές θέσεις –ιδιαίτερα δε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, που σήμερα είναι ανεβασμένα στα ενδιαφέροντα του κοινού.

*Υπόγειο πόλεμο κατά του βουλευτή κ. Χρίστου Σταϊκούρα έχουν ξεκινήσει κάποιοι νεοδημοκρατικοί παράγοντες, που κρίνουν ότι ο εκ Φθιώτιδος βουλευτής έχει φιλελεύθερες και φιλοευρωπαϊκές θέσεις. Αυτό θεωρείται «ατόπημα» στο κόμμα που μας έβαλε πριν 30 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση του σήμερα.

*Τις επενδυτικές και γραφειοκρατικές περιπέτειες του κ. Δημήτρη Πολιτόπουλου στην Ελλάδα περιγράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο-ρεπορτάζ της η εφημερίδα International Herald Tribune, εξηγώντας γιατί οι επενδύσεις στην χώρα μας είναι κακοδεχούμενες. Όταν πριν μία οκταετία ο κ. Δ.Πολιτόπουλος αποφάσιζε να επενδύσει περί τα 5,3 εκατ. δολλάρια για την δημιουργία μιας ζυθοποιΐας στην Βόρειο Ελλάδα, δεν φανταζόταν πόσος ηρωισμός απαιτείται για να φέρει εις πέρας το έργο του. Η μικρή ζυθοποιΐα του σήμερα παράγει την μπύρα «Βεργίνα», η οποία αναταράζει τα νερά στον χώρο της τόσο από ποιοτικής πλευράς όσο και στο επίπεδο της τιμής πωλήσεώς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: