Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ

*Σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης θα έχουν ακροδεξιά –δήθεν πατριωτικά– έντυπα και blogs, με αφορμή την σοβαρή κρίση που συγκλονίζει την Λιβύη. Το ίδιο ισχύει και για συγκεκριμένους εκδοτικούς οίκους οι οποίοι κάποτε είχαν γενναία υλική υποστήριξη από το καθεστώς Καντάφι. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι το 1977, στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Λιβύη, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αποκαλέσει τον Μ.Καντάφι «νέο Περικλή» και θεμελιωτή μιας «προωθημένης άμεσης δημοκρατίας». Κατά τα λοιπά, ο αιμοσταγής δικτάτορας ήταν και ο εκλεκτός της αριστεράς. Ποιος τα θυμάται, όμως, όλα αυτά;

*Οικόπεδα αξίας άνω των 100 δισεκατ. ευρώ έχουν εκχωρηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στους καταπατητές τους τα 20 τελευταία χρόνια. Σοβαρές καταγγελίες πάνω στο θέμα αυτό θα κάνει στο blog μας ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη το 1990, κ.Αριστείδης Τσιπλάκος.

*Επωφελούμενη από την ελληνική οικονομική καχεξία, η Τουρκία πραγματοποιεί οργανωμένη επίθεση στην τουριστική αγορά που δημιουργήθηκε με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Λιβύη, στην Τυνησία και στην Αίγυπτο. Μία αγορά 15 εκατομμυρίων τουριστών οι οποίοι ήδη αναζητούν τόπο για τις διακοπές τους. Στο πλαίσιο αυτό, στις 17-19 Μαρτίου πραγματοποιείται στην Bursa σημαντική τουριστική εκδήλωση με προσκεκλημένους 100 και πλέον δημοσιογράφους από ευρωπαϊκές χώρες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, από έρευνα του γαλλικού περιοδικού Express, οι αθλιότητες στα ελληνικά γήπεδα, οι καταλήψεις στην Ακρόπολη και οι συνεχείς διαδηλώσεις στην Αθήνα έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την όποια προσέλκυση στην Ελλάδα τουριστών από τα προαναφερόμενα 15 εκατομμύρια.

*Αμετανόητο σταλινικό καιροσκόπο χαρακτήρισε Ιταλός ευρωβουλευτής της αριστεράς τον κ. Αλέκο Αλαβάνο, πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού και έναν εκ των πλουσιοτέρων Ελλήνων πολιτικών. Ο ίδιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στις σχέσεις του κ. Αλ.Αλαβάνου με ακροδεξιές σερβικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: