Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΑ

*Με τον κ. Νίκο Καραγεωργίου, πρόεδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Επωνύμων Βιομηχανικών Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ) συνομιλεί ο δημοσιογράφος Αθαν. Παπανδρόπουλος στην εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» που προσφέρει στο κοινό η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc, στην συχνότητα του Καναλιού 10. Η εκπομπή θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 τρέχοντος, ώρα 15.15, με ταυτόχρονη μετάδοσή της από το Διαδίκτυο (www.sbc.tv.gr). Επίσης, την Δευτέρα 21/2, ώρα 21.00 και το Σάββατο 25/2 ώρα 15.15, θα μεταδοθεί εκπομπή με την συμμετοχή των κ.κ. Αντ. Ζαΐρη και Γ. Σταμάτη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο εμπόριο και στον χώρο του μάρκετινγκ. Σημειώνεται ότι ο κ. Αντ. Ζαΐρης είναι γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), όπου πρόεδρος είναι ο κ. Θεοδ. Βάρδας.

*Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο του τηλεοπτικού καναλιού Mega κ. Ηλία Τσίγκα, παρά την κρίση της διαφημιστικής αγοράς και της ρευστότητας του καναλιού, η πιθανολογούμενη αύξηση κεφαλαίου μετατίθεται για το 2012. Εξάλλου, φέτος οι μεγάλοι μέτοχοι του καναλιού αντιμετωπίζουν και αυτοί σοβαρά οικονομικά προβλήματα (Ψυχάρης, Μπόμπολας).

*Ο CEO του καναλιού Ant1 κ. Alexander Holland πιστεύει ότι η κάμψη της διαφημιστικής δαπάνης θα συνεχιστεί και εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει στον περιορισμό της εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών καναλιών, τα οποία θα περιοριστούν στα 5 ή 6.

*«Αν οι δημόσιοι λειτουργοί εργάζονταν αποτελεσματικά 25-30 ώρες την εβδομάδα, τότε ο διογκωμένος δημόσιος τομέας των 800.000 και άνω δημοσίων υπαλλήλων θα ήταν εξαιρετικά παραγωγικός». Αυτά, μεταξύ άλλων, μάς είπε ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο γνωστό London School of Economics (LSE). Είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την μεταρρύθμιση του ΕΣΥ και πρόεδρος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ «Α. Παπανδρέου».

*Ειδική εκπομπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιμελείται η δημοσιογράφος κ. Νίκη Καραθάνου κάθε Τετάρτη στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc-Κανάλι 10. Μία ναυτιλιακή εκπομπή θα επιμελείται και ο εκδότης-δημοσιογράφος κ. Πέτρος Δίπλας , που εκδίδει την ναυτιλιακή εφημερίδα Shipping and Finance

*Σύντομα θα υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή η εφημερίδα «Κόσμος Σαββατοκύριακο» που εκδίδει ο κ. Παντελής Μαραβέλιας. Η εφημερίδα σε αμφότερες τις μορφές της είναι φιλική προς την ΝΔ και ειδικά τον πρόεδρό της κ. Αντώνη Σαμαρά.

*Σημαντικό τουριστικό συνέδριο πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου στην Μπούρσα της Τουρκίας, στο οποίο θα πάρουν μέρος και 34 δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, με επικεφαλής την νέα πρόεδρο της ΕΕΔ κ. Eilleen Dunne από την Ιρλανδία.

*Εντυπωσιακές ήταν το Σαββατοκύριακο οι παρουσίες στις πρωινές τηλεοπτικές συζητήσεις των κ.κ. Νίκου Γκαργκάνα, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στην ΝΕΤ, και Γιάννη Στουρνάρα, γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στο Mega. Αμφότεροι ανέλυσαν με σοβαρότητα και γνώση την οικονομική κατάσταση, είπαν τα πράγματα με το όνομά τους, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τους δημοσιογράφους στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης και απέδειξαν ότι στην χώρα αυτή υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που τιμούν τις ιδιότητές τους. Δυστυχώς, όμως, είναι λίγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: