Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Marketing Excellence Awards 2011 - Στις 6 Οκτωβρίου η Τελετή Απονομής

Η τελετή απονομής των Marketing Excellence Awards 2011 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο μοναδικός αυτός θεσμός βράβευσης του Marketing στη χώρα μας, προκηρύχθηκε εφέτος για τρίτη φορά από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της ΕΕΔΕ και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η απόφαση για τη δημιουργία του θεσμού αυτού, που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια αξιολόγησης και λαμβάνει υπόψη του τις πλέον σύγχρονες τεχνικές, αλλά και τα πλέον δοκιμασμένα επιστημονικά εργαλεία στο γνωστικό χώρο του Marketing, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του ΕΙΜ, αλλά και της ΕΕΔΕ για ενδυνάμωση και διάδοση των Αρχών του Επιστημονικού management και εν προκειμένω της λειτουργίας Marketing στην Ελλάδα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση των επιχειρήσεων, των οργανισμών, καθώς και των ανθρώπων του Marketing, οι οποίοι αποδεδειγμένα επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στην αγορά, υλοποιώντας καινοτόμες και αποτελεσματικές δράσεις Marketing. Η φετινή διοργάνωση, παρά τη δύσκολη συγκυρία εκπλήρωσε και τους δύο βασικούς στόχους που τέθηκαν και αφορούσαν τόσο τον αριθμό των υποψηφιοτήτων όσο και τον αριθμό των εταιριών σε σχέση με το 2009. Συγκεκριμένα, οι υποψηφιότητες αυξήθηκαν κατά 31% και ο αριθμός των εταιριών κατά 61%.

Τα Marketing Excellence Awards διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2007 και στη συνέχεια το 2009 από το ΕΙΜ, με εξαιρετική επιτυχία. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την επιστημονική συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ) και του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης & Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).

Τα Marketing Excellence Awards 2011 περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες βραβείων:

• Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Αγορών

• Ανάπτυξη Νέων Υπηρεσιών και Αγορών

• Διαχείριση Δικτύων Διανομής & Trade Marketing

• Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Μάρκετινγκ

• Διαχείριση σχέσεων με πελάτες

• Green Marketing

Τέλος, ειδικό βραβείο πολυετούς προσφοράς (Life Achievement Award) αποδίδεται κάθε φορά σε προσωπικότητα του χώρου του Marketing, ακαδημαϊκού ή επαγγελματία. Για τη φετινή διοργάνωση η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν κατά την απονομή των βραβείων στις 6 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: