Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΑΦΙΑ…

Τα πολιτικο-κερδοσκοπικά και εγκληματικά κυκλώματα που στην ουσία κάνουν ό,τι θέλουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί στον νόμο –εκτός και αν η κοινωνία τα αποβάλλει… Πώς, όμως;

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Η βρώμα και η δυσωδία που συναντά κανείς όταν μπαίνει σε ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι ακόμα πιο έντονες στο εσωτερικό των ΑΕΙ. Κομματικοί εγκάθετοι, έμποροι ναρκωτικών και καθηγητές που εμπορεύονται τα πάντα επιβάλλουν τον νόμο τους, που είναι αυτός της πνευματικής βαρβαρότητας και του πνευματικού εξευτελισμού.

Σήμερα, αυτό το μαφιόζικο κατεστημένο αρνείται την ελληνική έννομη τάξη και αμφισβητεί το Σύνταγμα. Αμφισβητείται ταυτοχρόνως και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας, δεδομένου ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ ψηφίστηκε από την Βουλή με ιστορική για τα ελληνικά δεδομένα πλειοψηφία. Συνεπώς, οι ενέργειες αυτών που αρνούνται να τον εφαρμόσουν δεν έχουν μόνον παραβατικό χαρακτήρα. Αποτελούν απευθείας επίθεση κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας –γεγονός με πολύ ευρύτερη πολιτική σημασία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να αντιδράσουν γιατί διακυβεύεται το πολιτικό κύρος αυτών που υπερψήφισαν τον εκπαιδευτικό νόμο. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε, πέρα από την απειλή της χρεοκοπίας, η χώρα αντιμετωπίζει πλέον και κίνδυνο κατάλυσης της δημοκρατίας από τις συμμορίες που τριάντα χρόνια τώρα λυμαίνονται τον τόπο στο όνομα της «προόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: