Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ BUSINESS ETHICS EXCELLENCE AWARDS ΕΒΕΝ GR

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, η ομάδα ανάπτυξης του Μοντέλου Επιχειρηματικής Ηθικής, ακαδημαϊκοί, μέλη της κριτικής επιτροπής.


Χαιρέτισαν την εκδήλωση , ο Γεώργιος Κασιμάτης , πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας ,Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων και ο Γενικός Διευθυντής της Hellenic Lloyds SA κ. Απόστολος Πουλοβασίλης.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφάρμοσε το Μοντέλο Επιχειρηματικής Ηθικής και η πρώτη που βραβεύει εταιρίες.

Οι Εταιρίες που έλαβαν διάκριση και βραβεύτηκαν είναι :

BASIC MODEL FOR SMALL AND MEDIUM COMPANIES

Κατά αλφαβητική σειρά

 ALERT SHIPPING AGENCIES LTD

 PHOENIX ECTS LIMITED

BEE AWARD- BRONZE -GOOD WILL (Κατά αλφαβητική σειρά )

© ΟLYMPIA ELECTRONICS AE

GOLDEΝ AWARDS ( Κατά αλφαβητική σειρά)

 AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

 ALLSEAS MARINE SA

 ATHENIAN SEA CARRIERS LTD (MAINTENANCE)

 BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ A.B.E

 COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ

 ENTRPRISES SHIPPING & TRADING SA -

 INTRALOT SA

 PISCINES IDEALΕS AE

 TSAKOS SHIPPING AND TRADING SA

 SPRINT INTEGRATED COMMUNICATIONS AE

 UNIVERSITY OF NICOSIA

 VODAFONE PANAFONE AEET

ΕΠΑΙΝΟΙ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ

To EBEN μαζί με το σχολείο του κου ΓΕΙΤΟΝΑ και με το ΙΒ έβαλαν το μάθημα της επιχειρηματικής ηθικής ως μέρος της επιλεκτικής τους διδασκαλίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ο άλλος έπαινος αφορά την Εθνική Ασφαλιστική η οποία έχει υιοθετήσει τον καινοτόμο θεσμό του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ με γνώμονα την εξυπηρέτηση του.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού αλλά και του Ελληνικού δικτύου του ΕΒΕΝ Αντώνης Γκορτζής, υπενθύμισε σε όσους βραβεύτηκαν αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν, πως η παρουσία του EBEN GR μέλος του ΕΒΕΝ (European Business Ethics Network) συμβάλει στη δημιουργία των συνθηκών, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις πρακτικές εκείνες, βάσει των οποίων θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν κλίμα κατανόησης, εμπιστοσύνης και υποστήριξης με τους κοινωνικούς τους εταίρους στην «ενστάλαξη» της υπευθυνότητας, της ακεραιότητας και της ευθύνης στην ομάδα των κοινωνικών εταίρων.

Το σκεπτικό του μοντέλου ΕΒΕΝ GR βασίζεται στην ανάπτυξη του περιβάλλοντος της επιχειρηματικής ηθικής κάθε οργανισμού και εταιρείας με στόχο την διαφανή και αειφόρο εξέλιξη τους ενώ η μεθοδολογία του μοντέλου αναφέρεται στην εφαρμογή όλων των γνωστών απαιτήσεων του χώρου της ολικής ποιότητας ή επιχειρηματικής αριστείας υπό το πρίσμα της επιχειρηματικής ηθικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: