Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

SBC: ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου πολύ φοβούμεθα ότι ηγείται μιας ομάδας η οποία περιλαμβάνει στις τάξεις της ασχέτους μεν, αλλά πολύ επικίνδυνους ανθρώπους. Ένας από τους τελευταίους είναι και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Με εντολή του φιμώθηκε το SBC, ο μοναδικός οικονομικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, χωρίς καμμία προειδοποίηση κα ερήμην των 80 απασχολουμένων σε αυτόν δημοσιογράφων και τεχνικών. Επίσης, πολλές χιλιάδες πολιτών που παρακολουθούν την ροή των οικονομικών ειδήσεων από το SBC μένουν χωρίς ενημέρωση, την στιγμή που η οικονομία της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής προς όφελος του κοινοβουλευτικού και πολυδάπανου καναλιού της προσβάλλει άμεσα και τα δίκτυα Bloomberg και Russia Today, τα οποία συνεργάζονται με το SBC. Εν ολίγοις, ο κ. Φ.Πετσάλνικος επιβάλλει την λογοκρισία και σε διεθνή δίκτυα, δείχνοντας προς κάθε κατεύθυνση ποια είναι η πολιτική του κουλτούρα και το επίπεδο της δημοκρατικής του ευαισθησίας.

Ταυτόχρονα, εκθέτει και την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της οποίας ομιλεί σε όλα τα μήκη και πλάτη για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ως φαίνεται, όμως, κάποιοι δεν τις θέλουν στους κόλπους του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: