Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΙΝΑΔΕ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ), στο πλαίσιο των καταστατικών του δραστηριοτήτων αλλά και της κοινωνικής του ευθύνης, προχωρά στην δημιουργία και κατασκευή Κέντρου Υγείας στην Λ.Δ. του Κογκό, με πόρους από τον ιδιωτικό τομέα και εθελοντές. Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, διαπιστώθηκε ένα μεγάλο κενό ενημέρωσης της ελληνικής κοινής γνώμης και των επιχειρήσεων για τα δρώμενα στις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής γενικότερα. Για τον λόγο αυτό, το Ινστιτούτο προχώρησε στην διοργάνωση μιας εκδήλωσης επιστημονικού και ενημερωτικού χαρακτήρα την Δευτέρα 28 Ιουνίου, στην Αθήνα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του ΥΠΕΞ. Για την εκδήλωση, το ΙΝΑΔΕ έχει την συνεργασία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κεντρικής Αφρικής κ. Ιγνατίου, της κυβέρνησης της Λ.Δ. του Κογκό και της πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα. Η εταιρεία iForce Επικοινωνίες έχει αναλάβει την γραμματειακή στήριξη και επιμέλειά της.

Κατά τον πρόεδρο του ΙΝΑΔΕ Αθαν. Παπανδρόπουλο, ο στόχος της εκδήλωσης είναι διπλός. Αφ’ ενός, η ενημέρωση της κοινής γνώμης, των επιχειρηματιών, των ΜΚΟ και των ΜΜΕ για την γενικότερη οικονομική κατάσταση στις σημαντικότερες υποσαχάριες χώρες της Αφρικής και, αφ’ ετέρου, για τις επιτόπου σημαντικές κοινωνικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, ελληνικές και διεθνείς. «Θεωρούμε ότι υπάρχει τεράστιο έδαφος συνεργασίας για διμερείς σχέσεις στις εν λόγω χώρες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις ΜΚΟ», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΝΑΔΕ.

Στην εκδήλωση έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, η Α.Ε. ο πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιος, ο υπουργός Υγείας της Λ.Δ. του Κογκό, καθώς και πλήθο επιχειρηματιών. «Δεδομένης της εγχώριας οικονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μονόδρομος, ιδιαίτερα σε κράτη που αποζητούν τεχνογνωσία και έχουν πλούσιους φυσικούς και άλλους πόρους, όπως η Λ.Δ. του Κογκό», τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΙΝΑΔΕ κ. Φ. Ζαΐμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: