Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

ΚΩΝ. ΛΑΜΠΡΙΝOΠΟΥΛΟΣ: ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

«Ένα από τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας, είναι το τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας που υπάρχει τόσο στην κοινωνία μας όσο και στα επιχειρηματικά δρώμενα. Εξ άλλου ένα από τα μεγάλα διδάγματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε είναι αυτό που μας λέει ότι το μάνατζμεντ σαν διαδικασία δεν αρκεί ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη οικονομιών και κοινωνιών...

Σήμερα περισσότερα παρά ποτέ χρειάζονται ηγέτες με όραμα για μια αειφόρο ανάπτυξη των οικονομιών και των λαών υπό διαφορετικές ποιοτικές συνθήκες». Αυτά μεταξύ άλλων επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος εγκαινιάζοντας την εκδήλωσης «Ποιότητα Ηγεσίας: Ναι, αλλά ποιος, τι και πως;» Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποιότητας στο Συνεδριακό Κέντρο «Γ. Κοντογεώργης», της ΕΕΔΕ.

Τόνισε επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, ότι ηγέτης μπορεί και πρέπει να είναι ο καθένας μας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του «ας μην ξεχνάμε, είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας είμαστε ενεργοί πολίτες που ακολουθούν και συμμετέχουν έννοιες εξίσου σημαντικές με αυτή του ηγέτη διότι κανείς ηγέτης δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τους κατάλληλες συμπαραστάτες». Υπενθύμισε τέλος ο κ. Λαμπρινόπουλος ότι το 1985 στη Διακήρυξη της Κίνησης Πολιτών, η Ελλάδα ήταν και πάλι σε πολύ δεινή θέση, χαρακτηριζόταν ως έθνος πολυτάραχο, με οικονομική στασιμότητα, με κλιμακούμενα επίπεδα ανεργίας, υψηλό πληθωρισμό, διευρυνόμενο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και με το φάσμα της υποτίμησης να πλανάται στην οικονομική δραστηριότητα. Συνέχισε, τονίζοντας ότι μέχρι και σήμερα την ελληνική κοινωνία απειλούν συθέμελα αυτά τα χρόνια θέματα. Κανένα άτομο, κανένα κόμμα καμία ξένη χώρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη σημερινή κρίση. Ζούμε στη χώρα της υπερβολής, της αντίδρασης και όχι της δράσης, της κριτικής και όχι της αυτοκριτικής, της διατήρησης του αυτοσεβασμού και κατ΄ επέκταση του σεβασμού, σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Προέτρεψε όλους, να δράσουν σύμφωνα με τις αρχές της επιχειρηματικότητας και της αειφόρου ανάπτυξης, να πείσουν τους πολίτες να είναι ενεργοί. Τους οργανισμούς να προσπαθήσουν μέσα από τις ομάδες που συνδιαλέγονται. Τα στελέχη, τους επιχειρηματίες, τους κοινωνικούς εταίρους. Τέλος, δεσμεύτηκε για την ΕΕΔΕ, ότι θα συνεχίσει μέσα από τις συνεργασίες που έχει και θα διευρύνει στο μέλλον, μέσα από τα εργαλεία, τα συστήματα, τις διαδικασίες και την απαιτούμενη τεχνογνωσία που διαθέτει, να κάνει πράξη τη διασπορά του μηνύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: