Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

4ο CEO Summit από τον Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ

Βιώσιμη Ελπίδα: Δημιουργώντας το μέλλον και όχι προβλέποντας το

Υπάρχει ελπίδα για βιώσιμη ανάπτυξη σήμερα; Η κοινωνία εκφράζει απαισιοδοξία, η αγορά κινείται στην αβεβαιότητα, οι ηγέτες είναι εκείνοι που πρέπει να δώσουν το στίγμα τους. Οφείλουν να δημιουργήσουν το μέλλον και όχι απλά να το προβλέπουν. Ποιές είναι οι συνθήκες και ποιές οι δυνατότητες γι’ αυτό; Αυτά είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο CEO Summit 2010 με προσωπικότητες με εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

To τέταρτο CEO Summit διοργανώνεται από τον Τομέα Ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση παρέχεται η δυνατότητα στους ανθρώπους που ηγούνται των επιχειρήσεων, τους CEOs, να συναντηθούν και εφέτος για να συζητήσουν αυτήν ακριβώς την ουσία της δραστηριότητάς τους, την Ηγεσία, σε μια συγκυρία όπου οι κοινωνικές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες για τη χώρα αλλά και τα στελέχη βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Όραμα του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ είναι να αποτελέσει τον βασικό πυρήνα που ερευνά, συμμετέχει και συμβάλλει σε όλες τις διεργασίες για την αειφόρο ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ΄επέκταση της χώρας. Και η ανάπτυξη αυτή εξαρτάται εν πολλοίς από την ηγεσία σε όλα τα επίπεδα. Διότι η ηγεσία είναι αυτή που δημιουργεί όραμα, αξίες, στρατηγική και οδηγεί σε αποτελέσματα.

Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, keynote speaker είναι ο καθηγητής του Insead κ. Ilian Mihov, ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Managers (CEC) κ. Γιώργος Λιαροκάπης, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθ. Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης, ο πρόεδρος της. ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas κ. Σπύρος Δεσύλλας, ο διευθύνων δύμβουλος της VIVARTIA κ. Ιωάννης Αρτινός, ο πρόεδρος του Ομίλου Νηρεύς και πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Αριστείδης Μπελλές και ο Δήμαρχος Ανάβρας Μαγνησίας κ. Δημήτρης Τσουκαλάς. Συντονιστής είναι ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας. Επίσημη ομιλία στο συνέδριο θα απευθύνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ έχει προσκληθεί ως επίσημος ομιλητής στο δείπνο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: