Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΒΡΑΝΤΙΝΗ

Αναπαράγουμε στην συνέχεια ένα σύντομο αλλά περιεκτικό άρθρο του συγγραφέα κ. Νίκου Δήμου, σχετικό με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lifo. Η αναπαραγωγή αυτή γίνεται γιατί συμφωνούμε με την άποψη που εκφράζει ο κ. Ν.Δήμου.


«Δυστυχώς, απ’ ό,τι μαθαίνω και οι επόμενες εκλογές θα έχουν χρώμα και κόμμα. Δυστυχώς, διότι δεν αρκεί ο Καλλικράτης. Θα έπρεπε να απαλλαγεί η τοπική αυτοδιοίκηση και από την κηδεμονία και τον ολέθριο εναγκαλισμό των κομμάτων. Τα λέμε αυτά δεκαετίες τώρα και τελικά καταλήγουμε να επιλέγουμε πράσινο, γαλάζιο, κόκκινο κλπ., κομματικά ψηφοδέλτια.

»Δεν ξέρω τί χρώμα θα ψηφίσετε εσείς στις επόμενες δημοτικές (και όχι μόνο) εκλογές. Εγώ, μέχρι να εμφανιστεί ο Καμίνης, είχα αποφασίσει να ψηφίσω πορτοκαλί. Σίγουρα ελάχιστοι θα είχατε ακούσει για το πορτοκαλί ψηφοδέλτιο και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Τάσο Αβραντίνη.

»Αν λογικεύονταν οι Αθηναίοι, αντί να ψηφίσουν κόμματα που μάς βούλιαξαν και τους μεταχειρισμένους και αποτυχημένους εκπροσώπους τους, θα ψήφιζαν έναν νέο, ικανό, δυναμικό, επιτυχημένο δικηγόρο, ο οποίος (περιέργως) έχει πρόγραμμα και όραμα για την πόλη. Ανάμεσα σε αυτά που έχει μελετήσει είναι η αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες, η μείωση των δημοτικών τελών, ένας μικρότερος και αποτελεσματικότερος δήμος, ελεγχόμενη στάθμευση, προσβάσιμη Αθήνα, συμβίωση με τους μετανάστες, διαχείριση διαδηλώσεων, δημοτικοί χώροι για τους καλλιτέχνες, και άλλα.

»Ο Αβραντίνης προέρχεται από την Δράση, το κόμμα του Στέφανου Μάνου, ο οποίος υπήρξε ο πολιτικός που έκανε τις πιο σημαντικές τομές στην Αθήνα. Πρακτικό πνεύμα, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, έντιμος, καινοτόμος, θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά την πόλη. Πόρους δεν έχει, άρα ούτε και πρόσβαση στα ΜΜΕ. Όσοι κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο μπορούν να μάθουν περισσότερα για την κίνηση «πορτοκαλί» στο Facebook και αλλού.

»Όταν εμφανίστηκε ο Καμίνης μπερδεύτηκα, γιατί είναι επίσης άφθαρτος, άξιος και σοβαρός άνθρωπος. Και ο συνδυασμός του ήταν ήδη πολυκομματικός. Ευτυχώς, το πορτοκαλί αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Καμίνη, κάνοντας τον συνδυασμό πιο πολύχρωμο (θα προστεθεί πράσινο και κίτρινο), βγάζοντας κι εμένα από το δίλημμα.

»Ποτέ η Αθήνα δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Όσοι ξαναψηφίσουν μία από τα ίδια, δεν θα έχουν καμμία δικαιολογία. Και θα είναι συνυπεύθυνοι για την συνέχεια στα χάλια…».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού τους προτείνει ο τιτανοτεράστιος Νίκος Δήμου...
δεν θα πάρω!!!!