Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ACB EVENTS: Νέος θεσμός από το Γραφείο Συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων

Tο Athens Convention Bureau διοργάνωσε σήμερα με μεγάλη επιτυχία την πρώτη εκδήλωση του νέου θεσμού «ACB Events», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με θέμα «Athens: Becoming a Top Conference Destination» και κύριο ομιλητή τον κ. Roger Carter, Managing Director της TEAM Tourism Consulting προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον φορέων, τουριστικών παραγόντων και επιχειρηματιών.

Ο κ.Carter έκανε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση του διεθνούς περιβάλλοντος αγοράς συνεδρίων και συναντήσεων εντός του οποίου δραστηριοποιείται ως προορισμός η Αθήνα και ανέλυσε τις κύριες τάσεις που αναμένεται να επηρεάσουν τις συνθήκες της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο Βρετανός ειδικός υπογράμμισε την επερχόμενη κυριαρχία των ηλεκτρονικών μεθόδων marketing (E-marketing), τις εξαιρετικά απαιτητικές εφαρμογές διαχείρισης και εξυπηρέτησης πελατών (CRM), την ολοένα αυξανόμενη συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) καθώς και τον προβλεπόμενο αντίκτυπο των υπερσύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, όπως η «εικονική πραγματικότητα» στις συναντήσεις (virtual meetings). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Αθήνα στην προσπάθεια εδραίωσης της θέσης της μεταξύ των δημοφιλέστερων συνεδριακών προορισμών του κόσμου. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στις εξελίξεις ως προς τον ανταγωνισμό, κυρίως ως προς τις επενδύσεις σε νέες υποδομές και εγκαταστάσεις αλλά και η διαρκής προσπάθεια βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και τα διάφορα εσωτερικά ζητήματα όπως η εικόνα που δημιουργείται από τις κινητοποιήσεις και την αρνητική δημοσιότητα που υπήρξε το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το «Athens Meeting Planner´s Guide», η πρώτη έκδοση του επίσημου διεθνούς συνεδριακού οδηγού της Αθήνας. Ο οδηγός σχεδιάστηκε και συντάχθηκε με πρωτοβουλία και μέριμνα του ACB και τη συνεργασία των Μελών του με στόχο αφενός μεν να προβάλλει την Αθήνα στην απαιτητική διεθνή αγορά συνεδρίων και αφετέρου να αποτελέσει ένα από τα βασικά επαγγελματικά εργαλεία για την ενίσχυση του συνεδριακού τομέα και κατά προέκταση για την ενδυνάμωση της ευρύτερης οικονομίας της πόλης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του συνεδριακού προϊόντος της Αθήνας καθώς και της θεμελίωσης νέων τρόπων συνεργασίας με την τουριστική αγορά της πόλης, το Athens Convention Bureau στοχεύει μέσα από το πρόγραμμα εκδηλώσεων «ACB Events», που θα διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και αναλύσεις επί ζητημάτων του ευρύτερου τομέα συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, είναι η επιπλέον εμβάθυνση της συνεργασίας με τα Μέλη του Athens Convention Bureau. Τα «ACB Events» αποσκοπούν επίσης στην πληρέστερη ενημέρωση των Μελών και των συνεργατών του ACB επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν την αγορά και η προσέγγισή τους θα γίνεται με γνώμονα τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού και εξειδίκευσης που τέτοια ζητήματα προϋποθέτουν. Οι εκδηλώσεις θα σχεδιάζονται με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στη διεθνή αγορά, τις τάσεις που επικρατούν διεθνώς, ειδικά ως προς την οργάνωση και προβολή συνεδριακών προορισμών, και τις απαιτήσεις καλύτερης οργάνωσης της εσωτερικής συνεδριακής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: