Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

TO EBR ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο ιστότοπος αυτός φιλοδοξεί να γίνει βήμα προβληματισμού, ενημέρωσης και συμβολής σε λήψεις αποφάσεων

των Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου και Χρήστου Τρικούκη

Το European Business Review είναι και φιλοδοξεί να γίνει ακόμη περισσότερο ο ιστότοπος των ανθρώπων που σκέπτονται, άρα προβληματίζονται και συνεπώς θέλουν να μαθαίνουν. Μία από τις κορυφαίες πηγές της μάθησης είναι η πληροφορία. Είναι όμως και η γνώμη, η αντίληψη που έχουν για τις εξελίξεις άνθρωποι που και αυτοί προβληματίζονται, αλλά παράλληλα συμμετέχουν και στις λήψεις αποφάσεων.

Έτσι, ύστερα από αρκετές επαφές που είχαμε σε επίπεδο αυτό με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες αποφασίσαμε να μεταφέρουμε σε αυτούς που μάς επισκέπτονται και μάς παρακολουθούν θέσεις, απόψεις, εκτιμήσεις, προβλέψεις κορυφαίων προσωπικοτήτων η γνώμη των οποίων έχει πάντα ειδικό βάρος στις διεθνείς εξελίξεις.

Θα αναρτηθούν διαδοχικά στον ιστότοπό μας συνεντεύξεις, άρθρα και δηλώσεις προσωπικοτήτων όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μπαρόζο, ο Βρεταννός πρώην πρωθυπουργός κ.Τ.Μπλαιρ, ο πρώην σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιττεράν κ. Ζακ Ατταλί, ο Ούγγρος πρωθυπουργός κ.Ορμπάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Τ.Ερντογάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κ.α.

Ακόμα, θα προσφέρουμε συμβουλές και απόψεις από διάσημους διεθνώς «γκουρού» του μάνατζμεντ και της επικοινωνίας οι οποίοι και θα ιχνογραφούν το αύριο που έρχεται και τις τάσεις που μεταφέρει.

Η χρονιά 2011, η πρώτη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ίσως είναι σημαδιακή για το καλύτερο –σε αντίθεση με το 2001, που υπήρξε σημαδιακό για το χειρότερο. Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι πολίτες είναι οι ενημερωμένοι άνθρωποι και υπήκοοι αυτοί που αρνούνται να μάθουν και να καταλάβουν, μέσα από το EBR θα προσφέρουμε, στο μέτρο του δυνατού, ένα δείγμα της δημοσιογραφίας που θα γυμνάζει την κριτική σκέψη και θα δίνει στην πληροφορία όλη την δύναμη της γνωστικής πρώτης ύλης. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θέλουμε να αναδείξουμε ότι οι κοινωνίες της πληροφόρησης δεν αποτελούν απλό ρητορικό σχήμα.

Θερμές ευχές για ένα γόνιμο 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: