Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Οι Winners του ελληνικού λιανεμπορίου

Οι «Winners» του ελληνικού λιανεμπορίου βραβεύθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (13/12) στην Τελετή Απονομής των RetailBUSINESS Awards 2010. Retailer of the year, αναδείχτηκε η Κωτσόβολος DSGi Ελλάδας.

Στην 9η διοργάνωση του καταξιωμένου θεσμού του Εκδοτικού Οργανισμού Direction και του περιοδικού Retail Business, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και το ΣΕΛΠΕ στο Metropolitan Expo, τιμήθηκαν επιχειρήσεις και στελέχη που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συνεχίζουν να πιστεύουν στην ανάπτυξη και βοηθάνε το retail στην Ελλάδα να κάνει βήματα προόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς αναδείχθηκε η Κωτσόβολος DSGi Eλλάδος, η οποία τιμήθηκε με τρεις συνολικά διακρίσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλεγόταν και η κορυφαία βράβευση της βραδιάς. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε τις διακρίσεις Retailer of the Year και CSR Retail Strategy (Το Ταξίδι Συνεχίζεται… Ανακύκλωση Συσκευών), καθώς και το βραβείο Retail Store Hλεκτρικά-Ηλεκτρονικά Είδη για το κατάστημα Κωτσόβολος στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο concept της αλυσίδας.

Επίσης, βραβεύθηκαν οι Κωνσταντίνος Μαχαίρας (ΑΒ Βασιλόπουλος-Retail Manager), plaisio.gr (e-retailer), Spot JWT/Vodafone (Retail Campaign-Eθνική Ομάδα, ο Ταξιτζής) Σκλαβενίτης-Hypermarket Kαλλιθέας (Retail Store-Super Market), Public Café-Συνταγμα (Retail Store-Eστίαση), Καλογήρου-Golden Hall (Retail Store-Ένδυση/Υπόδυση) και Notos Galleries-Θεσσαλονίκη (Retail Store-Πολυκατάστημα).

Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία για τους Προμηθευτές της Χρονιάς, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Tρία Εψιλον αναδείχθηκε Preferred Supplier/Food & Drink και η Unilever Hellas Preferred Supplier/Non Food. Τέλος, τιμητικά βραβεία δόθηκαν στον Νικόλαο Βερόπουλο, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Βερόπουλος, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ελληνικής λιανεμπορικής δραστηριότητας στο εξωτερικό, καθώς και στον Βασίλειο Φουρλή, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της Fourlis AE Συμμετοχών, καθώς και πρόεδρο της House Market AE (IKEA) και της Fourlis Trade ΑΕBΕ, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ελληνικού λιανεμπορίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Direction Εκδοτικός Οργανισμός και εκδότης του περιοδικού Retail Business, Βαγγέλης Παπαλιός, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «επιδίωξη του θεσμού είναι να δείξουμε πως η κρίση αυτή έχει ημερομηνία λήξης και πως το ελληνικό λιανεμπόριο μπορεί να βγει πιο δυνατό από αυτή την περιπέτεια. Οι ‘‘χρυσές εποχές’’ έχουν μάλλον παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά αυτό ίσως να μην είναι και τόσο κακό. Μπαίνουμε στην εποχή του εξορθολογισμού, στην εποχή που η αγορά θα βρει τις πραγματικές της διαστάσεις». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Υπάρχει ακόμη χώρος για αισιοδοξία», στηρίζοντας την άποψή του αυτή στη δυναμική του χώρου του λιανικού εμπορίου, που αποτελεί έναν τομέα ευημερίας και παραγωγής πλούτου για την Ελλάδα».

Μήνυμα αισιοδοξίας έδωσε από τη μεριά του και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος απένειμε την κορυφαία διάκριση του θεσμού, το βραβείο Retailer of the Year. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας: «Tο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλείται να υπηρετήσει δυο στόχους ταυτόχρονα. Το στόχο της ανάπτυξης των υγιών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων που απασχολούν εργαζόμενους, και ταυτόχρονα το στόχο της συγκράτησης των τιμών». Όσον αφορά στο θεσμό των RetailBUSINESS Awards, ανέφερε πως «πρωτοβουλίες όπως η βράβευση των επιχειρηματιών ή των επιχειρήσεων που αρίστευσαν στον τομέα τους και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας, βελτιώνουν την ψυχολογία κι ενισχύουν την αγορά», για να ολοκληρώσει το χαιρετισμό του δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας. «Πιστεύω ότι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αισιοδοξούμε. Πιστεύω ότι η σημερινή κρίση είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε», ήταν τα ακριβή του λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: