Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Με τίτλο «Από το Παγκόσμιο στο Τοπικό», πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη ένα σημαντικό παγκόσμιο δημοσιογραφικό συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση Τύπου και Εκδοτών Τουρκίας. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος πάνω από 400 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και εκπροσωπούν 29 δημοσιογραφικές ενώσεις και 16 μη κυβερνητικές δημοσιογραφικές οργανώσεις.

Από ελληνικής πλευράς, κύριος ομιλητής στην έναρξη του συνεδρίου θα είναι, μετά τον Τούρκο πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου κ. Μπουλέντ Αρίνκ, ο επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ) και υπεύθυνος του μπλογκ EBR κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.

Ο επίτιμος διεθνής πρόεδρος της ΕΕΔ θα αναπτύξει τις μεγάλες αλλαγές που παρατηρούνται στον χώρο των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας και θα επισημάνει ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στην περαιτέρω πορεία των δημοκρατικών κοινωνιών. Θα αναφερθεί επίσης και στον ρόλο των τοπικών ΜΜΕ, που καλούνται να αναλάβουν νέους ρόλους στην πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών. Και αυτό σε μία εποχή όπου διογκώνονται τα μεταναστευτικά ρεύματα, ενώ πληθαίνουν οι πηγές άντλησης πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: