Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Απομυθοποιητική και γεμάτη στοιχεία είναι η τελευταία εκπομπή Δρόμοι της Ανάπτυξης που προσφέρεται στο κοινό από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc-10. Στην εκπομπή αυτή, ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος συνομιλεί με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Δουκίδη, ο οποίος είναι επίσης και συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).


Ο καθηγητής τονίζει ότι, σε αντίθεση με μία παραπλανητική φιλολογία, στο οργανωμένο λιανεμπόριο ειδών διατροφής, για το 2010, οι τιμές, παρά την άνοδο του ΦΠΑ, μειώθηκαν 2,5%-3,5%. Όσο για την έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ, αφορά 1.083 κωδικούς προϊόντων, χωρίς τα οινοπνευματώδη. Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Γ. Δουκίδης αναφέρεται και στην εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας, το οποίο, σύμφωνα με στοιχεία του, αντιπροσωπεύει τζίρο 2,6 δισεκατ. ευρώ. Στην σχετική συζήτηση τονίζεται επίσης ότι στην Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 1.000 ηλεκτρονικά καταστήματα, από τα οποία πιστοποιημένα είναι τα 830 περίπου. «Αρκετά από αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι πολύ καλά οργανώμενα και από χρόνο σε χρόνο η πορεία τους είναι ανοδική», λέει ο καθηγητής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή το Σάββατο 9 Απριλίου ώρα 15.15, στην συχνότητα του Καναλιού 10 που συνεργάζεται με το Sbc. Η εκπομπή Δρόμοι της Ανάπτυξης της ΕΕΔΕ προβάλλεται κάθε Δευτέρα ώρα 21.00 και επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο ώρα 15.15. Σημειώνεται ότι η εκπομπή της Δευτέρας 11 Απριλίου είναι αφιερωμένη στο πρότυπο προώθησης της ανταγωνιστικότητας Investors in People, του οποίου την αποκλειστική προώθηση στην Ελλάδα έχει η ΕΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: