Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Το EHEC, τα λαμόγια, τα λαμογιόπουλα και ... οι «αγανακτισμένοι» Τρόποι προφύλαξης. Τι πρέπει να γνωρίζετε οπωσδήποτε...

του Ρηνανίας Χρυσόστομου

Τί είναι το ΕΗΕC;

Το EHEC είναι ένα παθογόνο βακτήριο, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσε τον θάνατο σε αρκετούς ασθενείς και ήδη εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα σε Γερμανία και Ρωσία. Η πηγή της μόλυνσης πιθανολογείται ότι είναι ζαρζαβατικά βιολογικής καλλιέργειας τα οποία αντί χημικών λιπασμάτων ποτίστηκαν με κοπριά άρρωστων ζώων. Το βακτήριο μεταδίδεται από τα τρόφιμα, το νερό και την επαφή με άνθρωπο ή ζώο που έχουν μολυνθεί. Η προστασία ή προφύλαξη από την λοίμωξη γίνεται μέσω τη αποφυγής των παραπάνω τροφίμων και της αυστηρής τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Τί είναι το λαμόγιο;

Σύμφωνα με το λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη το λαμόγιο είναι «αυτός που την κάνει, φεύγει, ξεφεύγει ή δεν παρουσιάζεται κάπου».  Ο μεγάλος όγκος των σύγχρονων λαμογιών δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα και το είδος εξαπλώθηκε απότομα και ισχυρά από το 1981 και εντεύθεν πέραν από ιδεολογίες και κόμματα. Διείσδυσαν δε σε μία μεγάλη κάστα ανθρώπων της ελλαδικής μεσαίας τάξης, που αποκλειστικό σκοπό έχει τον άκρατο πλουτισμό της εις βάρος του κράτους και της υπόλοιπης κοινωνίας ενώ η ίδια δεν παράγει ούτε τον παραμικρό πλούτο. Τα λαμόγια προξενούν σοβαρές βλάβες τόσο σε ανθρώπους, όσο και σε κρατικούς, ιδιωτικούς και άλλους οργανισμούς που μπορούν να αποβούν μοιραίες ή να οδηγήσουν σε πτώχευση. Ορισμένα από αυτά δεν αρκέστηκαν στις λαμογιές στην Ελλάδα και άρχησαν να περιέρχονται την διασπορά στα τέλη του περασμένου και τις αρχές ετούτου του αιώνα.

Η αγαθοσύνη, η φιλοπατρία και η φιλοτιμία ικανού αριθμού Ελλήνων του εξωτερικού δεν επέτρεψαν σ΄αυτούς να θωρακισθούν έγκαιρα και έτσι μολύνθηκαν πέφτοντας θύματα π.χ. λαμογίων διαφόρων ελλαδικών ασφαλιστικών εταιρειών σε Γερμανία και Νότιο Αφρική, χάνοντας τεράστια ποσά πολύχρονων κόπων και μόχθων τους. Η έγκαιρη επέμβαση ειδικών και η αλληλεγγύη των ζημιωθέντων κατάφερε να σώσει πολλούς. Τώρα όμως που οι λαμογιές στην πατρίδα δεν αποφέρουν κέρδη, τα «πατριδο-λαμόγια» μέσα από μία έξαρση εξωστρέφειας έχουν βάλει στο στόχαστρο πάλι την διασπορά και επανεμφανίζονται σε διάφορα αστικά κέντρα της Γερμανίας. Για τον λόγο αυτό φορείς και οργανώσεις της διασποράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν τους συμπατριώτες τους να εμβολιασθούν εγκαίρως ώστε να είναι ανθεκτικοί στις λαμογιές που τώρα πλέον συνοδεύονται με remake καζαντζίδειο κλάψα λόγω της κρίσης στην πατρίδα, αποβλέποντας πάλι στην φιλοτιμία των Ελλήνων του εξωτερικού.

Τί είναι το λαμογιόπουλο;

Το λαμογιόπουλο είναι το παιδί του παραπάνω λαμογίου. Είναι αυτό που γεννήθηκε μετά την μεταπολίτευση και γαλουχήθηκε με σοσιαλιστικά και παλαιοδεξιά κρατηκιστικά φούμαρα, αντιευρωπαϊκές κορώνες, ισοπεδωτικές αξίες και αρχές, κ.ο.κ. Είναι τα παιδιά δηλ. των λαμογίων εκείνων που μέσα από το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης και μέσω της λαμογιάς απέκτησαν ξαφνικά και εκ του μηδενός τεράστιες περιουσίες, ακριβά κοστούμια, χαβανέζικα πούρα, Rolex και Cayenne, υπέρμετρη αλαζωνεία και καταστρεπτική αδιαφορία για θεσμούς, αξίες και περιβάλλον. Είναι λοιπόν τα παιδιά εκείνα στα οποία η λαμογιά πέρασε πλέον στο DNA τους και δεν μπορούν να φαντασθούν διαφορετική ζωή. Διότι αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν δυστυχώς δίπλα σε έναν γονιό γιατρό που πλούτισε με το φακελάκι, έναν γονιό μηχανικό που λάδωνε την πολεοδομία, έναν γονιό αστυνομικό ή εφοριακό ή δημόσιο υπάλληλο που χρηματιζόταν ανελλιπώς, έναν γονιό συνδικαλιστή που έκλεβε φανερά και ασύστολα την επιχείρηση κοινής ωφελείας, έναν γονιό δημοτικό ή κοινοτικό άρχοντα που έβαζε τα τέλη στην τσέπη του, έναν γονιό κατασκευαστή που υπερτιμολογούσε πάντοτε τις προσφορές του, έναν γονιό εκδότη που δεν απέδιδε το αγγελιόσημο, έναν γονιό καναλάρχη που εισέπρατε ενώ δεν είχε επίσημη άδεια λειτουργίας, έναν γονιό δικηγόρο που έπρεπε να χρηματίσει τον δικαστή, έναν γονιό πανεπιστημιακό που αναρρηχήθηκε με fake περγαμηνές, κ.ο.κ.

Δεν μιλάμε για τα παιδιά των παραδοσιακών Ελλήνων μεγαλοαστών, επιχειρηματιών ή εφοπλιστών. Μιλάμε για παιδιά της ευρείας νέας μεσαίας τάξης που παρουσιάσαμε παραπάνω και συνοψίζουμε υπό την ονομασία «ΑΦΟΙ ΛΑΜΟΓΙΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.». Παιδιά άρα που δεν γνώρισαν τίποτε άλλο από την λαμογιά και δεν μπορούν να φανταστούν διαφορετικό τρόπο κοινωνικής και επαγγελματικής επιβίωσης, αναρρήχησης και καταξίωσης. Αιχμή του δόρατος αυτού όλου του κατασκευάσματος τα «αρχι-λαμόγια» των πολιτικών και όλων των αποχρώσεων πολιτικάντηδων, βολευτών και μη, που δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το υγιές από το σάπιο και το μολυσμένο. Διότι όταν τα λαμογιόπουλα βλέπουν τους γονείς τους να πηγαίνουν κρουαζιέρα αντί φυλακή, να καταφεύγουν στο εξωτερικό εν γνώσει της Υπουργού των Εξωτερικών και οι εισαγγελείς να συντάσσουν δικόγραφα για αδικήματα που έχουν παραγραφεί ώστε ο κάθε είδους Χριστοφοράκος να μην μπορεί να εκδοθεί, πώς να καταλάβουν τί είναι σωστό και τί είναι λάθος; Όταν ο πατέρας «αρχι-λαμόγιο» φορτώνει όλα τα προϊόντα της μακρόχρονης λαμογιάς στα παιδιά του (π.χ. Τσοχατζόπουλος, Καραβέλας) και μετά βγαίνουν τα άλλα αρχι-λαμόγια, που ορκίζονται στο σύνταγμα να υπερασπίζονται και να τηρούν τους νόμους του κράτους και προεδρεύουν μάλιστα της Βουλής, και διαμαρτύρονται επειδή ο εισαγγελέας έκλεισε τα λαμογιόπουλα μέσα, πώς αυτά να διακρίνουν το δίκαιο από το άδικο;

Τώρα που η κατάσταση στην Ελλάδα έχει στενέψει και η ανεργία αυξάνει αλματοδώς πολλοί είναι αυτοί που στέλνουν ή ετοιμάζουν τα χαρτιά τους για το εξωτερικό. Τον περασμένο χρόνο 53.000 Έλληνες κατέθεσαν βιογραφικά για εργασία σε χώρες της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2011 ο αριθμός τους έφθασε τους 27.000. Μέσα σε αυτούς είναι και πολλά παθογόνα λαμογιόπουλα, δηλ. οι υιοί/ιοί των λαμογίων/της λαμογιάς. Να προσέχουν λοιπόν όσοι έχουν παιδιά να μην μπλέξουν με λαμογιόπουλα ή με λαμογιοπούλες. Διότι τα λαμογιόπουλα έχουν πρόγραμμα: φεύγουν προσωρινά από την Ελλάδα για να παρκάρουν για μερικά χρόνια στο εξωτερικό. Μόλις δε ηρεμήσει η κατάσταση θα επανέλθουν δριμύτερα, ορμητικότερα και πολύ ορεξάτα. Πολλά από αυτά μάλιστα δεν έχουν ούτε καν την ευθιξία να εξαφανισθούν για κάποιο χρονικό διάστημα από το προσκήνιο. Έτσι έχουμε το παράδειγμα σε κρατίδιο της Γερμανίας όπου σε κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας να δηλωθούν όσοι ομογενείς έχουν τα απαραίτητα προσόντα να γίνουν δάσκαλοι, ώστε να μην είναι αναγκασμένο το κράτος να στέλνει ακριβοπληρωμένους εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, να δηλώνονται πάνω από 200 υποψήφιοι, ενώ δύο χρόνια πριν αυτοί ήσαν μόλις 30. Πού βρέθηκαν στα καλά καθούμενα τόσοι πολλοί ομογενείς νέοι με προσόντα εκπαιδευτικού ελλαδικής κοπής στην Γερμανία; Η απάντηση είναι μία: τα παιδιά των λαμογίων δασκάλων, καθηγητών και κάθε λογής δημοσίων υπαλλήλων σε κρατικές αποστολές ή άλλες υπηρεσίες που είχαν διορισθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο εξωτερικό μήρισαν θέσεις στο δημόσιο και ώρμησαν. Εις βάρος βέβαια των γνήσιων ομογενών. Αλλά ποιός ενδιαφέρεται γι αυτούς;

Τί είναι οι «αγανακτισμένοι»;

Οι αγανακτισμένοι τώρα της πλατείας Συντάγματος είναι τα θύματα του όλου συστήματος. Είναι αυτοί που δεν πρόλαβαν να γίνουν λαμόγια, ως εκ τούτου δεν μπορούν να στείλουν τα λαμογιόπουλα στο εξωτερικό και άρα πρέπει να τα συντηρήσουν με τον πενιχρό πλέον μισθό ή την πενιχρή πλέον σύνταξη. Είναι αυτοί που πίστεψαν και ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» και τώρα παραπονούνται επειδή δεν τους τα δίνουν. Είναι αυτοί που εκνευρίζονται όταν ακούν τον Πάγκαλο να λέει ότι «μαζί τα φάγαμε» ενώ αυτοί δεν έχουν ακόμη προλάβει να φάνε τίποτα. Ελπίζω μέσα σε αυτούς να μην είναι και αυτοί που έκαψαν τα παιδιά που δούλευαν στην MARFIN, να μην είναι αυτοί που απέκλεισαν τους τουρίστες του κρουαζερόπλοιου ΖΕΝΙΘ, να μην είναι αυτοί που έβαλαν τους λαθρομετανάστες να κοιμηθούν σε αίθουσες του Πανεπιστημίου, να μην είναι τέλος αυτοί που κατέλαβαν το Δημαρχείο Αθηνών.

Επίλογος / Διδάγματα

Ένα παθογόνο βακτήριο που είναι γνωστό μπορεί να αντιμετωπισθεί επιτυχώς με την ανάλογη θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή ή άλλη. Δύσκολη και επικίνδυνη είναι η εμφάνιση άγνωστων βακτηρίων όπως αυτή του EHEC. Διότι αν δεν υπάρχουν οι ανάλογοι αμυντικοί μηχανισμοί ή τα κατάλληλα αντιβιωτικά ο ανθρώπινος οργανισμός δεν θα αντέξει, θα λυγίσει. Το ίδιο συμβαίνει με το κράτος και την κοινωνία. Αν δεν υπάρχουν υγειή στοιχεία θα καταστραφεί. Πολιτικοί επιστήμονες όταν αναφέρονται στην Συρία υποστηρίζουν ότι ένα βίαιο σύστημα όπως αυτό του κόμματος Μπάαθ μόνο με βία ή με έξωθεν επέμβαση μπορεί να αλλάξει. Τριάντα χρόνια τώρα τα λαμόγια μόλυναν την ελλαδική κοινωνία η οποία βρισκόταν και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ανοσίας. Τα λαμογιόπουλα είναι οι φορείς αυτών των μολυσματικών βακτηρίων. Γι αυτό η κοινωνία καλείται σήμερα σε εγρήγορση, σε εφαρμογή αυστηρών κανόνων υγιεινής και αποφυγή των παραπάνω φορέων της λαμογιάς. Ήρθε η ώρα να απομονώσει τα μολυσμένα λαμογιόπουλα, να εμβολιάσει τα υγειή στοιχεία και να καλέσει νέα και άφθαρτα στελέχη να αναλάβουν τα ηνία της χώρας. Διαφορετικά κινδυνεύει να χαθεί ακόμη μία γενιά από την μόλυνση της λαμογιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: