Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μήπως έχει δίκιο ο Πάγκαλος;

του Τάκη Μίχα (protagon.gr)

Σε πρώτη ανάγνωση η δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα ευθύνεται για μια μελλοντική δολοφονία του, φαίνεται κάπως υπερβολική. Όμως σε δεύτερη ανάγνωση πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση εργασίας. Όχι προφανώς με την έννοια ότι ο κ.Τσίπρας θα οργάνωνε μια εκτέλεση του πολιτικού του  ΠΑΣΟΚ-κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ ανόητο να το πιστεύει ο κ.Πάγκαλος. 
Αυτό όμως που ισχύει είναι  ότι δεν υπάρχει τίποτα στην πολιτική πρακτική  και στις δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ που να απονομιμοποιεί  ιδεολογικά πράξεις πολιτικής βίας εναντίον αστυνομικών, πανεπιστημιακών, πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και απλών ανθρώπων καθώς και το πλιάτσικο εναντίον επιχειρήσεων,  τραπεζών, σουπερμάρκετ που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Το αντίθετο μάλιστα.

Το θέμα με άλλα λόγια δεν είναι τόσο αν ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί με τις δηλώσεις του αυτές τις πράξεις που απειλούν άμεσα το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα στις δηλώσεις του που να τις εμποδίζει. Αντίθετα σε όλες τις δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια ακόμη προοδευτική αθλιότητα είτε πρόκειται για γιαούρτωμα, ξυλοδαρμό, φόνο, καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας (σχολεία μαγαζιά πανεπιστήμια) υπάρχει ένα «κλείσιμο ματιού» προς τους δράστες, μια προσπάθεια σχετικοποίησης του κακού, μια προσπάθεια αποδόμησης  του μέσα σε ένα παραλήρημα ακατάσχετης επαναστατικής μπουρδολογίας .

Απ’ αυτή λοιπόν την σκοπιά ο κ.Πάγκαλος έχει δίκιο. Όμως το πρόβλημα αντίθετα με αυτά που πιστεύει ο κ.Πάγκαλος δεν είναι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα βρίσκεται στα δυο μεγάλα κόμματα που έχουν ιδεολογικά ευνουχίσει την ελληνική κοινωνία και την έχουν παραδώσει αμαχητί στις στρατιές των Ορκ της Αριστεράς. Αντί να καταγγείλουν την προϊούσα φασιστικοποίηση της κοινωνίας  που προωθούν τα Ορκ  και   να τα   απομονώσουν πολιτικά, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ εξακολουθούν να τα  θεωρούν «προνομιακούς» συνομιλητές και να συζητούν μαζί τους με κάθε σοβαρότητα θέματα όπως  π.χ. την έξοδο από την οικονομική κρίση!

Στην περίπτωση μάλιστα της ΝΔ θεωρούν  τιμή τους να αναπαράγουν σε διευρυμένη κλίμακα όχι απλά  ιδεολογία αλλά και την φρασεολογία της νεοσταλινικής  αριστεράς.
Όσο δε για το κόμμα του κ.Πάγκαλου, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλλει καμιά προσπάθεια να συλλάβει τους δολοφόνους των υπαλλήλων της MARFIN ή εκείνους που βιαιοπράγησαν εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη-αυτό τα λέει  όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: