Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η σπίθα που γίνεται έκρηξη

του Αντώνη Ζαϊρη

Με τα υψηλά ποσοστά φορολόγησης των επιχειρήσεων που φθάνουν μέχρι 45% και με την έκτακτη εισφορά στα κέρδη τους, ποινικοποιείται βίαια η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και πλήττεται άμεσα η ρευστότητα των επιχειρήσεων σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την πραγματική οικονομία.


Η αύξηση από την άλλη τou ποσoστού καταβολής προστίμων από 25% σε 50% για προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια σε περίπτωση λογιστικών διαφορών, καθίσταται απαγορευτική και επιζήμια για τις επιχειρήσεις, και αυτό που τελικά ενισχύει είναι η παντοδυναμία του Εφόρου και το κίνητρο για διαφθορά.

Προφανώς θα έπρεπε να έχουν μπει όρια στα ποσοστά της προσφυγής !!!!!!!!

Κάποιος πρέπει επιτέλους να καταλάβει σε αυτή τη χώρα ότι η ιδιωτική επιχειρηματικότητα είναι η μόνη που μπορεί και κυρίως έχει τη γνώση και τις δεξιότητες να βγάλει τη χώρα από την κρίση μέσα από επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Αν περιμένουμε ,εναποθέτοντας τις ελπίδες μας στους πολιτικούς μας, που ελάχιστοι από αυτούς έχουν κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα, τότε ένα είναι βέβαιο : ότι τα επόμενα 25 χρόνια η χώρα θα τελεί σε καθεστώς μόνιμης μνημονιακής επιτήρησης.

Κάποιοι δε που χαροποιούνται βλέποντας τη χλιαρή αντίδραση της κοινωνίας σε όλα όσα συμβαίνουν, σύντομα θα διαψευστούν όταν αυτή μετατραπεί σε οργισμένη λαϊκή αγανάκτηση και δύναμη ανατροπής και αποδόμησης του προσωποκεντρικού, άρρωστου, πολιτικού συστήματος που “σφυρίζει” αδιάφορα, προσπαθώντας να διασφαλίσει τα δικά του κεκτημένα και όχι τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.

Γιατί αλλιώς πως εξηγείται οι μόνοι που έχουν πληγεί από την κρίση να είναι οι μισθωτοί , οι χαμηλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ανήμποροι συνταξιούχοι, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνομιακούς 14 μισθούς στο δημόσιο και παχυλές αμοιβές μέσα από θέσεις διοίκησης δημόσιων οργανισμών, που πληρώνουν τα «κορόιδα» του ιδιωτικού τομέα.

Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζάν Γκιτόν έλεγε χαρακτηριστικά : “μια μικρή σπίθα χρειάζεται για να γίνει κοινωνική έκρηξη………..”

Ας το θυμόμαστε αυτό !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: