Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΟ...

Ένας σοβαρός, υπεύθυνος και ικανός εκδότης-δημοσιογράφος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ο Κωνσταντίνος Χ. Τρικούκης είχε γεννηθεί στην Κοζάνη και για πολλά χρόνια είχε διαπρέψει στην Γερμανία, κυρίως στην παραγωγή και προώθηση τηλεοπτικών εκπομπών σε συνεργασία με τα στούντιο της Βαυαρίας.

Όμως, από το 1992 και μετά, βλέποντας την Ευρώπη να εισέρχεται σε νέα τροχιά μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, ίδρυσε το αγγλόφωνο περιοδικό European Business Review (EBR), το οποίο σήμερα θεωρείται από τα εγκυρότερα στους ευρωπαϊκούς κύκλους. Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ), είχε βραβευθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ από το 2006 είχε δημιουργήσει το Europress Media Group (EMG) που σήμερα διευθύνει με επιτυχία ο γυιός του Χρήστος.

Με αφορμή τον θάνατό του, το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ) εκφράζει τα βαθύτατα συλληπητήριά του στην οικογένεια του Κ.Χ.Τρικούκη, ιδιαιτέρως δε στην σύζυγό του Ανθή και στα παιδιά του, και ελπίζει ότι, παρά την κρίση, το έργο του θα συνεχισθεί και θα επεκταθεί.

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: