Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Μία νέα κίνηση πολιτών εκφράζει, για την ώρα, πολίτες τούτης της χώρας που επιμένουν να σκέπτονται, να κρίνουν, να διαβάζουν και να αντιστέκονται στην διάχυτη χυδαιότητα και πολιτική απάτη

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, πάνω από 300 Έλληνες πολίτες που κινητοποιήθηκαν από την κίνηση «Δημιουργία Ξανά» συγκεντρώθηκαν στον κινηματογράφο «Δαναός» στους Αμπελοκήπους για να ακούσουν τον διαδικτυακό οργανωτή της κίνησης Θάνο Τζιμέρο, αλλά και ομιλητές όπως ο καθηγητής Δημ. Δημητράκος, ο αρθρογράφος Αγ.Βερούτης, ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, και άλλους.

Στόχος δεδηλωμένος της νέας αυτής κίνησης, που είναι γνήσιο προϊόν της κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα του Facebook, είναι η ειρηνική ανατροπή του καθεστώτος νεωτερικής πολιτικής φεουδαρχίας που δημιουργήθηκε στην χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά και το οποίο, μέχρι της σημερινής του χρεοκοπίας, στηρίχθηκε στις αρπακτικές δυνάμεις του συντεχνιακού συνδικαλισμού και μιας μαφιόζικης φαιοκόκκινης συμμορίας. Μία συμμορία που τώρα δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, θέλοντας να λεηλατήσει ό,τι ακόμα απομένει στην υπερδανεισμένη και αφιονισμένη από σκοταδιστικά συνθήματα ελληνική κοινωνία.

Η προσπάθεια της κίνησης «Δημιουργία Ξανά» είναι όντως αξιέπαινη και εμπεριέχει πολλές ελπίδες. Θα συναντήσει λυσσώδη πόλεμο από τους δημαγωγούς του πνευματικού βόθρου που χρόνια τώρα νέμονται στην χώρα την πνευματική και επικοινωνιακή εξουσία. Πέρα από την πολιτική, αυτό είναι στην ουσία το μεγάλο ελληνικό πρόβλημα. Πρόκειται για τον τοίχο που έχει ορθωθεί απέναντι στην γνώση, στην κριτική σκέψη και στον διαχωρισμό πληροφόρησης και προπαγάνδας από τους φορείς που θέλουν μία Ελλάδα υπηκόων και όχι πολιτών. Αν δει κανείς ποιες είναι οι αρθρώσεις και οι διασυνδέσεις των δυνάμεων του ζόφου στην ελληνική κοινωνία, έντρομος θα διαπιστώσει πού έχει αυτοπαγιδευτεί ένας επιρρεπής στην δαιμονολογία λαός.

«Δημιουργία Ξανά», λοιπόν, ναι. Υπό τον όρο ότι η χώρα θα απελευθερωθεί από την χυδαιότητα και την δήθεν «αγωνιστικότητα» αυτών που την βλέπουν ως μαντρί με το δικό τους κοπάδι μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: