Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ

Οι «πονηριές» του Δημήτρη Ρέππα

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς των ΔΧ φορτηγών και βυτιοφόρων –που θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο– μεσούντος του Ιουλίου, έχει την ερμηνεία της. Μετά από συγκεκριμένες μετρήσεις της κοινής γνώμης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αναμενόμενη απεργία των φορτηγατζήδων θα ήταν ελάχιστα δημοφιλής. Και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τις απώτερες σκέψεις του υπουργού, που είχε την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου. Το 69% των πολιτών είναι κατά της εκβιαστικής απεργίας μιας κάστας η οποία, το 2009, μοιράστηκε 18 δισεκατ. ευρώ, ήτοι 545.000 ευρώ ανά άδεια. Αν με τέτοιους τζίρους ο κ. Τζωρτζάτος, πρόεδρος των φορτηγατζήδων, και η παρέα του έχουν πρόβλημα επιβίωσης, τότε τί να πουν οι συνταξιούχοι των 10.000 ευρώ ετησίως –τους οποίους και ομηροποιούν οι άνθρωποι της κάστας; Κατά τα λοιπά, ας διαπιστώσουν οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των φορτηγατζήδων. Εμείς γνωρίζουμε τρεις από αυτούς, που έχουν μόνον 18 διαμερίσματα και κάποια 2 εκατ. ευρώ εκτός Ελλάδος.


Ανατολικοευρωπαϊκή στροφή προς την Κίνα …μέσω Γερμανίας
Χωρίς πολλές φανφάρες, η κινεζική παρουσία στις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης αποκτά ιδιαίτερο βάρος –με την μόνη διαφορά ότι η επιρροή αυτή γίνεται μέσω Γερμανίας! Συγκεκριμένα, επειδή η Γερμανία απορροφά περίπου το 30% των εξαγωγών χωρών όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία κ.α., ένα μέρος από αυτές κατευθύνεται προς την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες. Είναι έτσι σαφές ότι οι χώρες αυτές επωφελούνται από την ανάπτυξη Κίνας κα λοιπής Ασίας, παράλληλα δε η Γερμανία είναι και ο κύριος συντελεστής της δικής τους οικονομικής ανάκαμψης. Για την ιστορία υπογραμμίζουμε ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία αυξήθηκε 12,5% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Και η ΔΕΗ;
Θα πρέπει σίγουρα, μετά τον Αύγουστο, να περιμένουμε και τις απεργίες των «εργαζομένων» στην ΔΕΗ. Ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, με απίστευτο θράσος, δήλωσε ότι το σωματείο τους «είναι πανίσχυρο και έχει όλα τα μέσα (σ.σ. τους διακόπτες, δηλαδή) για να αντισταθεί στον εξορθολογισμό της εταιρείας». Αυτή είναι η Ελλάδα της φαυλοκρατίας και των μαφιόζων μιας άλλης κατηγορίας από τους αντίστοιχους της Cosa Nostra.

Η «προσφυγή» για το Μνημόνιο
Προσφυγή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) των κυβερνητικών μέτρων που επέβαλαν περικοπές σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις κατέθεσαν 10 επιστημονικοί, επαγγελματικοί κλπ. φορείς, καθώς και 22 μεμονωμένοι πολίτες, που ζητούν την ακύρωση των μέτρων και των νόμων που τα στηρίζουν γιατί παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα, το κοινοτικό αλλά και το διεθνές δίκαιο. Πιο αναλυτικά, στο ΣτΕ προσβάλλονται: το πάγωμα μισθών και συντάξεων, η περικοποή 13ου και 14ου μισθού, η μείωση ή η κατάργηση διαφόρων επιδομάτων, η περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι νόμοι 3833, 3845 και 3847/10 που εφάρμοσαν το Μνημόνιο, τρεις υπουργικές αποφάσεις-εγκύκλιοι με οδηγίες για τις περικοπές, μισθοδοτικές καταστάσεις (φύλλα αποδοχών Ιουλίου) για τις μειώσεις.

Η προσφυγή αυτή μάς γεννά κάποια ερωτηματικά. Σε ποιο κοινοτικό και διεθνές δίκαιο υπάγονται τα αγγελιόσημα, δικηγορόσημα και άλλοι φόροι υπέρ τρίτων; Με άλλα λόγια, ποιο διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει ότι δημοσιογράφοι, δικηγόροι και άλλοι τινες πρέπει να έχουν διαφορετική περίθαλψη και ασφάλιση με κρατική επιδότηση; Σε ποια δημοκρατική χώρα του κόσμου το δικαίωμα των δημοσιογράφων για κοινωνική ασφάλιση εξαρτάται από το αν είναι συνδικαλισμένοι; Μήπως τελικά με αυτή την προσφυγή ήλθε η ώρα κάποιοι πληβείοι της ελληνικής κοινωνίας να προσφύγουν και αυτοί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: