Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΜΗΝΥΣΤΕ ΤΟΥΣ…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αν οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου θέλουν να σώσουν τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία, πρέπει να προστατεύσουν την πελατεία τους. Και για να το πετύχουν αυτό, ένας τρόπος υπάρχει. Να καταθέσουν χιλιάδες μηνύσεις κατά αυτών που ζημιώνουν την οικονομία περί το ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα και διακυβεύουν την πρώτη πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας με τρόπο πού ούτε αδίστακτοι μαφιόζοι δεν θα αποτολμούσαν.

Ας ζητήσουν από τα Σωματεία 10-12 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις. Θα είναι αυτή η ενέργεια μία ηθική ικανοποίηση για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες που καταταλαιπωρήθηκαν και καταεξευτελίστηκαν από έναν φασιστικό οχετό που εξευτελίζει κάθε ιδέα ανθρώπινου και δημοκρατικού δικαιώματος.

Απέναντι στον οχετό αυτόν θα έπρεπε επιτέλους να ξεσηκωθεί και ό,τι απομένει στην χώρα από την έννοια της κοινωνίας των πολιτών. Όσο οι πολίτες εθίζονται στην βία, στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, στην ανομία και στην αλητοποίηση της πολιτικής, τόσο το μέλλον της δημοκρατίας στην χώρα μας θα γίνεται ζοφερότερο. Ταυτοχρόνως, θα απομακρύνονται απελπιστικά και οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η οποία από τις αρχές του 2011 έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές –ζημιές τις οποίες η σιωπηλή πλειοψηφία είναι αυτή που τις πληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: