Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

CEO Summit 2011: Doing More On Less. Η δυναμική του “less” και το μέρισμα εμπιστοσύνης

Η Ελλάδα σήμερα δεν βρίσκεται απλώς μπροστά σε ένα ακόμα σταυροδρόμι, μπροστά σε μια ακόμα διλληματική διχάλα. Βρίσκεται μπροστά σε έναν μονόδρομο. Ευτυχώς οι xώρες ακόμα και αν πτωχεύσουν δεν κλείνουν, είναι υποχρεωμένες να ζήσουν και Δαρβινικά να εξελιχθούν. Οφείλουμε όλοι μεγιστοποιώντας τη δημιουργικότητά μας, να συμβάλλουμε με εφαρμόσιμες ιδέες και άμεσες δράσεις να λειάνουμε το μονόδρομο αυτό που έχουμε μπροστά μας. Στην προσπάθεια αυτή θέση της ΕΕΔΕ και του Τομέα Ηγεσίας της, είναι ότι πρέπει ως χώρα να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις λίγες αλλά σημαντικές «βολές» που διαθέτουμε. Παράλληλα είναι υποχρέωση όλων, να ξανασυναντηθούμε σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε πολλά χέρια να κρατήσουν όσο σφιχτά και σταθερά απαιτείται την κάνη του όπλου, κορυφώνοντας την «ακρίβεια»των βολών.

Με το σκεπτικό αυτό ο Τομέας Ηγεσίας της ΕΕΔΕ διοργανώνει στις 22 Νοεμβρίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για 5η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, το CEO Summit, με θέμα: Doing More With/On Less. Η δυναμική του “less” και το μέρισμα εμπιστοσύνης.

Οι θεματικές μέγα-ενότητες του φετινού CEO Summit είναι δύο: η δυναμική του Less και το μέρισμα Εμπιστοσύνης. Οι κύριοι ομιλητές θα επικεντρωθούν με ακρίβεια πάνω στα ζητούμενα του συνεδρίου τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας όσο και σε επιστημονικό κοινωνικό πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Ο κορμός στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς ομιλητές τον κ. Michael Kanazawa, που είναι διευθύνων σύμβουλος της Dissero Partners, σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας και ομιλητής. Ασχολείται με θέματα επιχειρηματικού μετασχηματισμού, στρατηγικής και εφαρμογής της, και ηγεσίας και θα επικεντρωθεί στη διάσταση του “On Less”. Ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, που θα ασχοληθεί με τη διάσταση της ένταξης του «Μερίσματος της Εμπιστοσύνης» στο τοπίο που έχει να αντιμετωπίσει ο Τόπος και ο κ. Domingo Cavallo, Υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, όταν η Χώρα του βρισκόταν στην ίδια μοίρα με τη δική μας σήμερα, στη διάσταση του να αντιληφθούμε τις ενδεχόμενες χαμένες ευκαιρίες αν δεν πετύχουμε στα «Ποιοτικά Less» ή στο «Μέρισμα της Εμπιστοσύνης».

Ακόμα, θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό χώρο. Το πρώτο panel που θα ασχοληθεί με τη δυναμική του less, απαρτίζουν οι κ.κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, Ευρωβουλευτής, Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας και πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου στην Κολωνία, Dr. Markus Krall, Senior partner Της Roland Berger και εμπνευστής του «Eureca» project και Peter Wagner, Μέλος της Task Force για την Ελλάδα. Στο δεύτερο πάνελ που θα ασχοληθεί με το μέρισμα εμπιστοσύνης, συμμετέχουν οι κ.κ. Chris Matthews, Διευθύνων Σύμβουλος Dixon South – East Europe ABEE, Σταύρος Παρασκευαΐδης, Διευθύνων Σύμβουλος Mercedes Benz Ελλάς, Γιώργος Πίττας, Διευθύνων Σύμβουλος Α. Πίττας ΑΕΒΕ Αττική Μελισσοκομική Εταιρία και Κωνσταντίνος Λαύκας, Γενικός Διευθυντής Συστήματα Sunlight ABEE, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: