Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ALTER


Αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνουν στην δημοσιότητα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό –που είναι απορίας άξιον πώς απέσπασε από εμπορικές τράπεζες δάνεια 500 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύουμε στην συνέχεια κείμενο που μάς απέστειλαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Alter και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιοι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, σε ποιο επίπεδο και, βέβαια, με ποιο κόστος. Διότι αυτό που προκύπτει από τα γραφόμενα των απλήρωτων εργαζομένων είναι ότι κάποιες τράπεζες –άγνωστον με ποια κριτήρια – χρηματοδότησαν ένα απίθανο κύκλωμα χρυσοδάκτυλων, οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ το έπαιζαν τιμητές και εισαγγελείς, σε μία προσπάθεια να αποκομίζουν εκατομμύρια μέσω της χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Τελικά, το απίστευτο αυτό κύκλωμα «κολλητών» και «νονών» του φτωχού λαού, σήμερα έχει υπονομεύσει και ολόκληρο τον χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας, κομμάτι των οποίων αντιμετωπίζει το φάσμα της οριστικής κατάρρευσης. Μεταξύ άλλων, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter αναφέρουν και τα ακόλουθα:


«Στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τα έτη 2005-2009, οι αμοιβές που δόθηκαν σε διευθυντικά στελέχη και μέλη ΔΣ ανέρχονταν σε αστρονομικά ποσά. Μόνο για το 2009, οι αμοιβές ανέρχονταν σε 5.523.430 ευρώ. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά τα χρόνια κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν έδωσε σημασία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πώς γίνεται μία εταιρεία, από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 2000 και μετά, να μην έχει δώσει μέρισμα στους μικρομετόχους της, αλλά να σκορπίζει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά στα μέλη του ΔΣ που τυχαίνει να είναι και μεγαλομέτοχοί της.

»Εμείς θα τολμήσουμε να σάς αναφέρουμε ενδεικτικά για το έτος 2009 τις σκανδαλώδεις αμοιβές των μελών του ΔΣ, των διευθυντικών στελεχών και των τηλεοπτικών αστέρων (δεν ξέρουμε, βέβαια, αν εσείς θα τολμήσετε να τις δημοσιεύσετε). Δικά σας λοιπόν τα σχόλια για τις αμοιβές της ντροπής.
»Αμοιβές μελών ΔΣ ετησίως: από 350.000 ευρώ έως 450.000 ευρώ (μεικτά) ο καθένας. Τα μέλη του ΔΣ το έτος 2009 ήταν οι Κ.Γιαννίκος, Γ.Κουρής, Α.Κουρής, Β.Κοσμόπουλος, Χ.Πεχλιβανίδου, Α.Κοντοδήμου, Ξ.Βαλέττας.

»Αμοιβές διευθυντικών στελεχών ετησίως:

-Κοσμάς Σφαέλος, διευθυντής Ειδήσεων, 420.000 ευρώ και, μέσω της κυπριακής offshore εταιρείας Garston Invest, 232.500 ευρώ. Σύνολο: 652.500 ευρώ. Είναι να αναρωτιέστε όλοι τί έκανε αυτός ο διευθυντής και άξιζε τόσα πολλά. Εμείς πάντως ξέρουμε και θα αναφερθούμε  σύντομα στο έργο του.

-Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας, 420.000 ευρώ. «Φύλακας άγγελος» όχι του Alter, αλλά του επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Κ.Γιαννίκου. Μέσω της Συμμετοχικής Επενδυτικής Θεαμάτων, φαίνεται να έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του Γιαννίκου στην θεατρική επιχείρηση ΕΛΛ.ΘΕΑ.

-Βασίλης Κοσμόπουλος, γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ: 420.000 ευρώ. Εκτός της αμοιβής του, έπαιρνε και αμοιβή μέλους ΔΣ. Συνολική αμοιβή: 720.000 ευρώ. Ο «διπλός ρόλος» θέλει και διπλή αμοιβή.

-Στέλιος Πανταζόπουλος, εμπορικός διευθυντής, 520.000 ευρώ, Θεοφύλακτος Οικονομίδης, οικονομικός διευθυντής, 100.000 ευρώ, Δημήτρης Στολίδης, προϊστάμενος στη Οικονομική Διεύθυνση, 85.000 ευρώ –και οι τρεις τα «αγαπημένα» παιδιά του Γιαννίκου

-Αθανασία Γοργόλη, διεθύντρια προσωπικού, 93.000 ευρώ. Δεν ήταν κακή αμοιβή για κάποια που ξεχνούσε να πατάει το πόδι της στον σταθμό και ασχολούνταν συνεχώς με την ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρούσε στην Σίφνο.

»Να είναι τυχαίο άραγε ότι, πριν ξεσπάσει το τσουνάμι στον σταθμό, οι Πανταζόπουλος, Γοργόλη και Στολίδης παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν και να πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους;

»Αμοιβές τηλεοπτικών αστέρων, ετησίως:
-Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης, 2.600.000 ευρώ και Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000 ευρώ. Εσείς τουλάχιστον, Μάκη και Κώστα, δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο Zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ.Γιαννίκο, που τόσο πολύ σάς στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.

-Νίκος Χατζηνικολάου, 1.000.000 ευρώ. Νικολάκη, τί να πούμε για σένα; Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του …2017.
-Αγγελική Νικολούλη, 610.000 ευρώ. Miss Marple, πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σού πληρώνει ακόμα και τον φόρο εισοδήματος; Βέβαια, δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.

-Γιώργος Τράγκας, 300.000 ευρώ. Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου Dynamic Communication κατά της αίτησης για την υπαγωγή του Alter στο Άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε, γιατί καμμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

»Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ. Ή μήπως δεν εισέπρατταν; Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μάς απαντήσουν γι αυτό οι Διοικητές της Πειραιώς και της Marfin; Αν όχι, πάλι, μήπως να μάς λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;
»Πώς γίνεται μία εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000 ευρώ να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000 ευρώ;

»Και πώς αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς;
»Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς. Όσο κι αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματά τους εις βάρος μας. Διαμηνύουμε στους υπεύθυνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς. Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

Απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter

Υ.Σ.) Αλήθεια κ.Γιαννίκο και κ.Κουρή πόσο να κοστολογείται η κάθε ταινία που αγοράζατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: