Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τα Ευρωπαϊκά βραβεία Κωνσταντίνος Καλλιγάς σε 7 δημοσιογράφους

Για 15η συνεχή χρονιά, το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων απένειμε τα βραβεία ήθους και δημοσιογραφικού προσανατολισμού «Κωνσταντίνος Καλλιγάς», τιμώντας την μνήμη του ιδρυτού και πρώτου προέδρου του.


Σε μία σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, τα βραβεία απενεμήθησαν στους δημοσιογράφους Στέφανο Κασιμάτη (Καθημερινή), Μανώλη Βασιλάκη (Athens Book Review), Κατερίνα Ακριβοπούλου (Σκάϊ), Κώστα Αργυρό (ΝΕΤ), Περικλή Βασιλόπουλο (ΕΡΤ και ΕΡΑ), Διονύση Μάλαμο (περιφερειακός Τύπος) και Παντελή Μαραβέλια (Κόσμος Σαββατοκύριακο).

Αναφερόμενος στον θεσμό και στο πρόσωπο του Κων. Καλλιγά, ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ΕΕΔ Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος είπε ότι «τα βραβεία απονέμονται σε μία κρίσιμη για την ελληνική δημοσιογραφία περίοδο, όπου το ήθος και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δέχονται ισχυρά και πολύπλευρα κτυπήματα. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για την Ευρώπη, που βρίσκεται στην δίνη ενός σκληρού παγκόσμιου νομισματικού και οικονομικού ανταγωνισμού, με νέους παίκτες να διεκδικούν μερίδια στην διεθνή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρώπη, όπως πίστευε και ο Κων. Καλλιγάς, πρέπει να επανανακαλύψει την πολιτιστική της ταυτότητα και να εδραιώσει τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας για τις οποίες τόσους αγώνες έκανε. Γι αυτό, είναι ανάγκη, πέρα από το οικονομικό Μάαστριχτ, να υπάρξει και ένα αντίστοιχο πολιτιστικό, που σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητο».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθηναν ο διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Πάνος Καρβούνης και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: