Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου - Εκδήλωση ΕΕΔ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα φιλοξενεί στο χώρο του εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, με θέμα "Το τέλος των εφημερίδων;", με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου.

Το τέλος της Πελατειοκρατίας

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους κατάρρευσης της χώρας και του καταποντισμού του πολιτικού μας συστήματος, ως φαίνεται τα δύο μεγάλα κόμματα αποφάσισαν να τιθασσεύσουν το πολιτικό πελατειακό σύστημα που τα ίδια εξέθρεψαν.

Και αν η Γερμανία αποχωρούσε από την Ευρωζώνη?

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτο, είναι εντούτοις ένα σενάριο που κυκλοφορεί ευρύτατα στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους και, βεβαίως, επηρεάζει τις εκτιμήσεις και τις αποφάσεις τους.

Έλλειψη πολιτικής ικανότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

«Έλλειψη πολιτικής ικανότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» για τη διαχείριση των σημερινών προκλήσεων διαπίστωσε, μιλώντας από το βήμα του Economist ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Harvard, Stephen Walt.

Επιχειρηματική συνάντηση κορυφής στις Βρυξέλλες

Με ομιλητές κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2010 η 8η Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Σύνοδος Κορυφής (8th European Business Summit).

Αντώνης Σαμαράς: "Δεν δείχνω καμία επιείκεια για το οικονομικό μοντέλο που σήμερα δείχνει να χρεοκοπεί"

«Δεν δείχνω καμία επιείκεια για το οικονομικό μοντέλο που σήμερα δείχνει να χρεοκοπεί. Ούτε για το πολιτικό σύστημα που σήμερα δείχνει να αποτυγχάνει. Δεν δείχνω, αν θέλετε, καμία επιείκεια ούτε για το κόμμα μου (...) Όμως, όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία δεν τα δημιούργησε. Τα βρήκε», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας στη 14η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.