Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επιχειρηματική συνάντηση κορυφής στις Βρυξέλλες

Με ομιλητές κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2010 η 8η Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Σύνοδος Κορυφής (8th European Business Summit).

Στόχος του διήμερου αυτού συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ανάλυση στρατηγικών για την ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών απέναντί τους και την πορεία τους σε ένα ταραγμένο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Επίσης, ειδικές συζητήσεις θα γίνουν για το μέλλον της απασχόλησης, τα διδάγματα που μπορεί να αντλήσει η Ευρώπη από την Ασία και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ειδική αναφορά θα γίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την μεγαλύτερη δυνατή δικτύωσή τους στον ευρωπαϊκό χώρο, με σκοπό την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί η απουσία εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων από το σημαντικό αυτό συνέδριο –το οποίο είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ομοσπονδίας Βελγικών Επιχειρήσεων. Το παρών ωστόσο θα δώσει το ελληνικό αγγλόφωνο περιοδικό European Business Review του εκδότη κ. Χρήστου Τρικούκη, καθώς και ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: