Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΑ

*Για λόγους ιστορικής μνήμης, υπενθυμίζουμε ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, το 1981, είχε χαρακτηρίσει τον δικτάτορα της Λιβύης συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι «Περικλή του 20ου αιώνα» και απεκάλεσε το καθεστώς του «παγκόσμιο παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας». Σαρανταδύο χρόνια μετά, ο συνταγματάρχης και οι μισθοφόροι του επιβεβαιώνυον μέχρι κεραίας την «λαμπρή» αυτή εκτίμηση!!!

*«Η συζήτηση για τα 50 δισεκατ. ευρώ έσοδα από ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μέχρι το 2015 είναι ανεδαφική χωρίς να έχουν προσδιορισθεί τα συγκεκριμένα έργα και να έχει εκτιμηθεί η αξία τους. Ανεξαρτήτως του ύψους των αναμενομένων εσόδων, μια τέτοια πολιτική συμβάλλει στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και θα πρέπει να εξειδικευθεί και υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. Δεν λύνει όμως το πρόβλημα. Η προσαρμογή για την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων θα συνεχίσει να απαιτεί λιτότητα. Μπορεί όμως να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην οικονομία, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για εισροές κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις και έτσι να οδηγήσει στην ανάκαμψη. Αυτή, με την σειρά της, θα συμβάλει στην δημοσιονομική προσαρμογή πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η εξοικονόμηση τόκων δημοσίου χρέους που θα προέκυπτε από την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου». Αυτές είναι οι εκτιμήσεις του υπό τον κ. Μ.Ε.Μασουράκη επιτελείου μελετητών της Alpha Bank.

*Με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Δ.Μαρζάβα, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) διαχειρίζεται περί τα 72.000 ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. Πλην όμως, σήμερα, η Εταιρεία υπολειτουργεί, δεν έχει σχεδόν καμμία ρευστότητα και το οργανωτικό της σχήμα παραπέμπει σε πολύ μακρινές εποχές.

*Η απαράδεκτη εις βάρος του Παναθηναϊκού διαιτησία του Α.Καλόπουλου στο πρόσφατο ντέρμπυ των δύο «αιωνίων» στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης» επισημαίνεται ότι νόθευσε σε μεγάλο βαθμό και τους παίκτες του «Στοιχήματος», καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στον θεσμό αυτόν. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για αλλοίωση αποτελέσματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: