Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Είναι αργά για δάκρυα, Ντόρα (Άννα, Κωστή, Μιχάλη...)

Του Θάνου Τζήμερου, ιδρυτή της κίνησης πολιτών ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!

Μ’ αρέσει ο τίτλος «απλός» πολίτης. Φυσικά και αντιλαμβάνομαι ότι οι «σύνθετοι» πολιτικοί που τον δημιούργησαν και μας τον προσήψαν, του έβαλαν, σαν κρυφό κώδικα, μια εσάνς απαξίωσης. Εσείς οι «απλοί», τι να καταλάβετε από πολιτική; Αφήστε να το χειριστούμε εμείς, οι... αναβαθμισμένοι!

Εγώ όμως, το «απλός», το θεωρώ τίτλο τιμής. Ο απλός είναι ευθύς, αφτιασίδωτος. Του αρέσουν τα σταράτα λόγια. Ορθά – κοφτά. Έχει (ακόμα) επαφή με την κοινή λογική. Και, κυρίως, όταν μιλάει με τους άλλους «απλούς», τον καταλαβαίνουν. Εμείς, οι απλοί πολίτες λοιπόν, διατυπώνουμε μερικά απλά ερωτήματα. Στα οποία, περιέργως, δεν μπορεί κανείς «σύνθετος» να απαντήσει. Κάθε φορά που το προσπαθεί, στην καλύτερη περίπτωση, εκτίθεται. (Συνήθως γελοιοποιείται - αλλά φαίνεται ότι όταν γίνεσαι «σύνθετος», χάνεις την αίσθηση του γελοίου. Θα είναι, μάλλον, ένα είδος παρενέργειας που οφείλεται στην... αναβάθμιση.)

Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, παρατηρούμε ότι το είδος ΗΟΜΟ SAPIUS POLITICUS υφίσταται μετάλλαξη. Η κάμπια που χουζούρευε τόσα χρόνια προστατευμένη από το κουκούλι του διεφθαρμένου κρατισμού γίνεται μια διαπρύσια πεταλούδα της κάθαρσης! Θαύμα! Προσκυνήστε χριστιανοί!